Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШАРМАНТНИ ИВ СЕН ЛОРАН ЈЕ ЖЕНЕ НАЈВИШЕ ВОЛЕО ДА ВИДИ У ОВОМЕ: 1 хаљина која од СВАКЕ жене прави ДАМУ

Чувени модни дизајнер Ив Сен Лоран, сматрао је да жене најлепше изгледају у овој хаљини, која је у стању да сваку жену учини правом дамом.

1716463002_profimedia-0278931229.jpg
Пхото:Профимедиа
Oglas

Током свог живота Ив Сен Лоран је променио језик моде, охрабрујуц́и жене широм света својим моц́ним и у исто време, заводљивим дизајном. Његова велика пријатељица и муза, глумица Кетрин Денев, једном је приметила: "Сен Лоран дизајнира жене са двоструким животом. Његова одец́а за дневну одец́у помаже женама да уђу у свет пун странаца. Омогуц́авају јој да иде где год жели без изазивања нежељене пажње, захваљујуц́и свом некако мушком квалитету. Међутим, за вече, када она може да изабере своје друштво, он је чини заводљивом."

Ив Сен Лоран је поред изванредне и непресушне маштовитости и способности за моду, знао савршено да се изрази и истакне своје виђење.

"Висока мода се састоји од тајни које се шапуц́у са генерације на генерацију", изјавио је модни дизајнер једном приликом. "Ако се у конфекцији одец́а производи према стандардним величинама, одец́а високе моде прилагођава се свакој несавршености како би је елиминисала." То је такође његова изјава, која само доказује све наведено.

Године 1968. када је његова популарност као дизајнера достигла врхунац, рекао је: "Дакле, крунисали су ме за краља. Погледајте шта се догодило другим француским краљевима."

Но, упркос свом погледу на његову популарност и умеће, Ив Сен Лоран је остао миљеник своје домовине и света моде у целини.

Ив Сен Лоран је током свог радног века, имао много креација, али је само једна је, по њему, била у стању да од сваке жене направи даму. То је наравно била хаљина у црној боји

У наставку се осврћемо на 10 незаборавних цитата Ива Сена Лорана о моди, стилу, срећи и лепоти.

  • "Најлепша одец́а која може да обуче жену, су руке мушкарца којег воли. Али за оне који нису имали срец́е да пронађу ову срец́у, ту сам ја."
  • "Добар модел може унапредити моду за десет година."
  • "Волим црну јер афирмише, дизајнира и стилизује. Жена у црној хаљини је потез оловком."
  • "Мода бледи, стил је вечан."
  • "Волео бих да сам измислио плаве фармерке. Имају израз, скромност, сексипил, једноставност: све чему се надам у својој одец́и."
  • "Шанел је ослободила жене, а ја сам их оснажио."
  • "Никада не смемо бркати елеганцију са снобизмом."
  • "Добра одец́а је пасош за срец́у."
  • "Најлепша шминка је страст, али козметику је лакше купити."
  • "Покушао сам да покажем да је мода уметност. Зато сам следио савет мог мајстора Кристијана Диора и непролазну лекцију госпођице Шанел. Креирао сам за своју еру и покушао сам да предвидим шта ц́е бити сутра."
  •  

Стилл 

Бонус видео: 

 

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas