Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сестра Силване Арменулић открила ТУЖНУ ИСТИНУ: Свекрва ју је мрзела, а муж варао четири године

Силванав је оставила неизбрисив траг иза себе, а ово су детаљи њеног живота

1670751354_Foto-V.-Danilov.jpg
Фото: В. Данилов
Oglas

Легенда народне музике Силвана Арменулић трагично је страдала 10. октобра 1976. године у саобраћајној несрећи. Она је иза себе оставила велики број хитова, а дванаестогодишња ћерка Гордана и супруг Радмило тада су преживели велики губитак.

Ноћ када је чула да је остала без обе сестре, Силване и Мирјане, Дина Бајрактаревић Николић, вечно ће памтити. Њен врисак је одзвањао Карабурмом, где је тада живела. И данас, после више од 40 година, са тугом и дрхтавим гласом прича о сестри Силвани, која је оставила неизбрисив траг у домаћој музици. Открила је какав однос је Силвана имала са својом свекрвом, као и са 'ерком Горданом, коју је неиyмерно волела.

- Њена свекрва никада није хтела да је прихвати. Када су добили ћерку, Силвана се и даље бавила певањем, никада није хтела да напусти каријеру, да буде код куће. Зато је замолила свекрву да јој чува ћерку и за то јој плаћала 600 хиљада динара сваког месеца, да има за храну, трошкове за Гордану. Целу кућу је Силвана реновирала, намештај је мењала - каже Дина, која не може да поднесе јавна Радмилова обраћања у којима је говорио да је он купио стан где је живео са Силваном јер, напомиње певачицина сестра, све то је - чиста лаж.

Прочитајте још: Преминула мајка чувене ШЕР: Певачица се огласила срцепарајућом поруком

Оно што Силванину сестру посебно погађа јесте да је, како тврди, Радмило варао њену сестру пре него што је Силвана одлучила да преда папире за развод.

- Радмило се забављао са Миром Пеић док је Силвана била жива. Он је четири године већ био са њом. У Дому синдиката смо биле сестра Мирјана и ја на концерту и Радмило се појављује са Миром Пеић. Он се толико уплашио када смо га ухватили... И гледамо га тако моја сестра и ја како иде загрљен са њом као да је све нормално - каже Дина и наставља:

- Чим је купила стан, она је хтела да се разведе од Радмила. Поднела је папире. Међутим, сестра Мирјана је дошла и питала је какви су то папири, на шта је Силвана рекла: “За развод. Само се чека да их Радмило потпише и да се споразумно разводимо”. Каже сестра Мира: “Дај да их видим”. Узела их и поцепала. Није јој дала да се разведе, говорила јој да не ради то због Гордане. Силвана је пре смрти још једном поднела папире и била би разведена пре него што је погинула - открива Дина, која каже да је Марко Марковић био Силванина велика љубав.

- Није било љубави више са Радмилом. Била је јако, јако несрећна са њим - наглашава она.

Иако јој је брак био турбулентан, из те заједнице родила се њена највећа љубав, ћерка Гордана. Те дане радости обојили су дом Арменулића, а Силвана постала најсрећнија жена на свету.

- Она је обожавала Гордану. Када је Силвана купила свој стан, једну собу је опремила за Гордану. Све што је тада било најмодерније узела је за њу, ручни рад. Када ју је довела, показала и рекла: “Гордана, ово је твоја соба, хоћеш да живиш овде са мном?", она је одговорила да јој не пада на памет, али није крива Гордана, крива је Силванина свекрва. Када је рат наступио у Босни, а моја мама дошла, назвали смо Гордану да дође да је види, на шта је она рекла: “Ја бих дошла, али моји не дају, не дозвољавају”- присетила се Дина, нагласивши да је за разлику од Силванине свекрве, свекар био диван човек који ју је волео.

Фото: В. Данилов

Силвана, како напомиње Дина, емоције није знала да крије пред сестрама.

Много пута је знала да заплаче када смо саме, када никог другог нема. Говорила је: “Шта ће ми све ово када сам на сцени, видим сви ме желе, аплаудирају, а када седнем у ауто, ја сам сама. Идем кући и тамо сам сама”. Знала је када дође са концерта тужна, зове нас. Мира и ја узмемо такси и дођемо да будемо са њом. Знале смо да осванемо причајући, да је тешимо - каже Дина.

Моменат када су Дини јавили да су јој сестре погинуле, дубоко су урезане у сећање. Знала је ноћима да се буди сањајући Силвану и Мирјану.

- Тај осећај никада у животу не могу да заборавим. Пре него што сам чула да су оне погинуле, назвао ме Боки Милошевић да ме пита шта радим. Рекла сам му да чекам да се Мира врати пошто сам са њом живела у стану на Карабурми. “Чекам да је Силвана довезе”. Пошто је укапирао да не знам, рекао је: “Океј, ај ћао”. После њега ме је звао Хоки и исто му поновим... Међутим, после 15-20 минута зове ме брат из Добоја и с друге стране слушалице чујем врисак. Питам: „Шта се десило, шта вам је?“ Брат ми каже: “Ти ниси чула!? “Шта?”, а он ми каже: "Да су Силвана и Мира погинуле". Само сам вриснула. Целу зграду сам пробудила јер је то било негде после поноћи. Сви су дотрчали. Када су чули, то је био шок. Иначе, ја сам требала да идем са њима у Пожаревац, али сам остала да гледам филм “Лет изнад кукавичјег гнезда”. Нон-стоп сам ишла са њима. Ето, избегла сам смрт. Иначе, пре него што ће кренути њих две, Мира се вратила са другог на наш трећи спрат где смо живеле да ме пољуби. После ми је то прошло кроз главу, као да је осетила нешто. Изљуби ме је као никад пре тога. Сећам се да ме је у једном тренутку те ноћи стомак толико заболео да је комшиница која је тада била у стану поред мене, хтела да зове Хитну. Грчеви су били јаки. Касније сам сазнала да су у то време оне имале удес - причала је Дина и рекла да се породица никада није опоравила од тог губитка.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas