Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Славна глумица има СРПСКО ПОРЕКЛО и деда јој је био у ПАРТИЗАНИМА: Постала је важно име у Холивуду, али не заборавља одакле је (ФОТО)

У манекенску каријеру кренула је врло рано, са само 11 година, а недуго затим уследиле су и прве филмске понуде

1675758866_profimedia-0425796255.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Мила Јововић по многима је једна од најлепших и најприроднијих глумица у Холивуду. Никада није поклекнула пред естетским захватима, а њена безвременска лепота надилази све границе.

Рођена је у Кијеву 1975. године као Милица Богдановна Јововић у породици српског лекара, Богдана Јововића, и руске позоришне глумице, Галине Логинове.

Наиме, њена породица с очеве стране је пореклом из Црне Горе, а њен деда Богдан Јовановић је радио и као војни финансијски инспектор у војним областима Скопља и Сарајева. Једном је приликом на свом Инстаграм профилу поделила објаву о својим прецима и открила да се њен деда борио у редовима партизана:

- Дана 8. и 9. маја обележава се крај Другог светског рата и за савезничку и за руску војску. У мојој породици било је много бораца и војника који су се борили у том рату. Ово је фотографија моје баке, Татјане Поповy, која је била медицинска сестра на првој линији када је имала само 16 година. До 18. рођендана марширала је кроз страхоте све до Берлина. Ово су њене медаље и документи које је мама спасила на фотографијама.

- Њен супруг, мој деда по мајчиној страни, Алеxандер Логинов, исто се борио током целог рата. И мој деда по оцу, Богдан Јововић, борио се у редовима југословенских партизана. Могло би се рећи да потичем из породице бораца, војника и револуционара и јако се поносим својим наслеђем и невероватним људима од којих потичем. Када ствари постану тешке, ја се сетим своје баке и свега онога што је прошла као дете, и онда ништа више не изгледа тако тешко. Данас желим да одам почаст свим храбрим људима које су се борили да овај свет учине бољим местом за живот. Требало би нам више таквих људи и данас - причала је глумица.

Са само 11 година запазио је фотограф Ричард Аведон. Своју прву насловну страну добила је 1987. у италијанском часопису Леи, а годину касније потписала је први професионални уговор.

Најпознатија је по улози Лилли Харграве у филму "Повратак у плаву лагуну" из 1991. године. За ту улогу била је номинована за најбољу младу глумицу на "Yоунг Артист Аwардс". Појавила се у кампањама реномираних светских брендова.

Иако је највише позната као глумица, Јововић се опробала и у певању. Године 1994. издала је свој први албум, али је врло брзо схватила да је филмска индустрија она у којој жели да настави. Нашла је на 82. месту листе најсексепилнијих жена 2005. године. Године 2009. била је на листи 20 најлепших људи деценије.

Мила је на снимању тог филма упознала сценаристу и редитеља  Андерсоном, с којим се венчала 2009 и заједно имају три ћерке, 14-годишњу Евер, 6-годишњу Дашијел и једногодишњу Осијан.

Светску славу постигла је улогом савршеног бића, Леелоо, у СФ филму Лука Бесона "Пети елемент". Језик којим говори Леелоо измислио је Бесон, а усавршила га је управо Мила Јововић. До краја снимања филма толико су развили тај језик да су били у могућности да воде разговор на њему.

Пре везе с Андерсоном, Мила је била у браку са Шоном Ендрусом. Имала је тада само 16 година, а пресудила им је њена мајка која је поништила брак два месеца касније. У Лас Вегасу се 1997. године удала за редитеља "Петог елемента" Лука Бесона, а пар се развео две године касније.

Говори српски, руски, француски и енглески језик. Леворука је, али гитару свира десном руком.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas