Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Све имам, само снаге немам": Легендарна Мира Бањац проговорила о здравственом стању, а ево од чега не одустаје

Глумица Мира Бањац се последњих месеци потпуно повукла са јавне сцене због погоршаног здравственог стања, али и здравља сина

1684218350_mira.jpg
Фото: Н. Фифић
Oglas

Наиме, Мира је у саобраћајној несрећи у августу 2021. године имала повреду ноге, због којег се сада отежано креће, а оно што је поред тога брине јесте и нарушено здравствено стање њеног јединца Бранислава Бране Јовановића који је због гастроинтестиналних тегоба неко време лежао у болници.

Глумици је преписано строго мировање, што јој изузетно тешко пара јер је, како каже, навикла да стално буде у покрету и ради.

- Све имам, само снаге немам. Тешко се крећем, не излазим нигде. Не прихватам нове улоге и ништа се не догађа, али нисам сама, долазе пријатељи који доносе све што ми је потребно - открила је она за "Глориу".

Иако је целог живота била предана глуми, Мира никада није запоставила породицу, те истиче да је веома привржена сину.

- Породица је породица, уопште није важно колико има чланова. Она је извор из кога црпимо поимања о животу, моралу, људима, централа од које добијамо радост, снагу и енергију. Брана и ја се одлично слажемо. Добар је син, разуме мој посао, путовања, одсуства због снимања, а ја његову љубав према лову - рекла је Мира и додала:

- Сад често кажем: "Ма, само здравље да нас служи", што раније никад нисам причала, а да уз здравље успемо да одржимо и здрав разум, свима нам је ових дана веома важно.

Драмска уметника већ три месеца мирује у свом дому, а одмор и лечење је прекинула само једном, да би у Јагодини отворила 49. позоришни фестивал Дани комедије.

- Казала сам себи да ово не могу да пропустим, из много разлога. Волим Јагодину, они овде нису три године имали фестивал. Зато сам одлучила да на њихову свечаност идем, па шта буде да буде. Нека се срушим на сцени, али тај ужитак, сусрет са публиком, пружићу и себи и њима. И волим што сам овде, што се дружим са глумцима, са гледаоцима. Комедија се вратила својој кући, на свој фестивал. То је велика ствар. Глумци се јако тешко одлучују да играју комедију. Она је много више од саме игре, за њу је потребно добро промишљање. Тако нам је потребно радости, памети, комедије која нам доноси важну поруку. Фестивали нису забава, нису журка, они су наша сучељавања која су тако нужна у овим временима - истакла је глумица.

Током отварања фестивала у Културном центру Јагодине Музеј позоришне уметности Војводине приредио је у њену част изложбу "Сва лица Мире Бањац".

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas