Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сви је памтимо као ЈАГОДИНКУ СИМОНОВИЋ из "Варљивог лета '68": Ево како она данас изгледа и где ју је живот одвео (ФОТО)

Драгана Варагић је напустила Југославију и отишла преко океана

1660637186_Untitled.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Филмски Алманах
Oglas

Глумица Драгана Варагић је јавности постала позната након филма "Варљиво лето '68". Тумачила је улогу прелепе Јагодинке Симоновић у коју се Пера заљубио. 

Осам година након ове улоге, Драгана је отишла у Канаду да живи. Вратила се пре неколико година. Када су је питали за Славка Штимца и да ли је у контакту са њим, изјавила је да га много поштује и воли и да се они разумеју без много речи.

“Нисам га видела дуго. Обрадовала сам се што се враћа у позориште. Он је изузетан глумац и човек којег много волим. Делимо заједничка искуства одласка и повратка. Имамо доста препознавања између редова. Не треба нам много речи да се разумемо”, рекла је раније Драгана о поменутом Славку Штимцу. 

 

Почетком деведесетих, глумица се са супругом одселила у Канаду. Тамо се бавила продукцијом, а код Канаде јој се највише свидело то што се цене приватност и лојалност, као и то што је све добро организовано.

“У Канади се све планира. За све што хоћете да урадите постоји детаљно писано обавештење, тако да можете самостално да функционишете. Изузетно се поштује приватност и цени лојалност. Постоји и свест о заједничком интересу. Канада је земља која обраћа пажњу на проблеме и решава их у ходу. Није све идеално, ипак, присутна је стална брига. Ако вам се нешто не свиђа на било којем нивоу, има механизама да то промените. Није све увек једноставно, али има начина. Наша дијаспора је доста научила о томе. Цени се добра организација и сами сте одговорни за активно решавање својих проблема. Пензионери волонтирају у болницама, школама и прихватилиштима. Волела бих да се наши млади људи са драгоценим знањем стеченим у свету, врате једног дана. Због њих би требало решити процедуре признавања страних диплома. Лично, ја сам овде одустала од нострификације магистратуре са Универзитета Торонто. Код нас има и самовоље. Правила можда постоје, али их нико не поштује. Нема самокритике, док се критичност по правилу доживљава као напад на другог, а не повод за размишљање. Нема ни заједничког интереса”, рекла је по повратку за београдске медије. 

Прочитајте још: Има посебно значење: Да ли знате које је право име Илде Шаулић?

По повратку из Канаде Драгана је предавала глуму студентима, а из дана у дан је желела да се усавршава и да прикупља нова знања. 

“Та радозналост коју још увек имам мени је драгоцена у томе што радим, значи нешто мењам, нешто додајем. Важно ми је и доста ме занима шта се ради у другим деловима света, занима ме позориште њихово, начин предавања, нове технике глуме, врло сам радознала”, изјавила је Драгана својевремено.

Улоге Јегодинка Симоновић се радо сећа и увек јој измами осмех на лице. За њу је то било једно другачије искуство у односу на улоге које је до тад тумачила.

“Играла бих је поново. Она је била нешто комично у мом репертоару након трагедија и ликова која сам играла у Народном позоришту. Изгледала би исто да се снима данас јер је другачије не бих одиграла”, искрено је испричала у једном интервјуу глумица.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas