Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сви су га обожавали као ПЕРХАНА у филму "Дом за вешање", а сада су испливали детаљи његове ТРАГИЧНЕ смрти

Глумац кога је препозвала цела Европа

1649829676_perhan.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Давор Дујмовић, рођен је 1969. године у Сарајеву, јавности је постао познат по улози Перхана у филму "Дом за вешање". 

Прочитајте још: Један глумац је умало погинуо током снимања: Ово сигурно нисте знали о филму ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ, откривена велика тајна (ВИДЕО)

Иако је постао глумац, његова највећа љубав била је клавир. Због сиромаштва није себи могао да приушти часове, па га је мајка, која је била спремачица у школи, уводила након завршене наставе, како би испуњавао своју жељу.

На филму, нашао се сасвим случајно. Док је пио сок у ресторану где је његов отац радио. Тада га је запазио Емит Кустурица и позвао га на аудицију за филм "Отац на службеном путу". Након успеха које је доживело ово филмско остварење, Давор одлучује да упише филмску академију, али није прошао, тако да касније није ни покушавао.

 - У шали кажем да бих ишао на Академију под условом да предајем. Мислим да није било потребе, јер сам мислио да се глумом бавим док се не заситим, док се публика и камера не засите мене. Ја у ствари никад нисам имао намеру да будем глумац - признао је једном приликом, рекавши још да је све о филму научио од Кустурице, као и да улоге у његовим филмовима су већи од било које академије, преноси Блиц.

Давор је са непуних 18 година, добио главну улогу у филму "Дом за вешање", а у једном интервјуу је открио да му је то била судбинска улога, јер му је донела титулу једног од пет најбољих глумаца у Европи.

Ипак, велика популарност, донела је и ону лошу страну, па је Давор веома брзо постао херојински зависник. Лечио се неколико пута, али безуспешно. 

Током рата у Сарајеву, снимио је још неколико филмова, а маестрално је одиграо и улогу Муте у серији "Сложна браћа".

Прочитајте још: ИМАЛА 43 КГ И ТЕЛО ПУНО МОДРИЦА: Милена Ћеранић проговорила о најмрачнијем делу живота (ФОТО)

Током тих година и пресељавања из Бањалуке у Словенију, где је имао девојку, легендарни Перхан се борио са озбиљном депресијом и алкохолизмом. Одузео је себи живот 31. маја 1999. године, када се обесио у Новом Месту, преноси Блиц.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas