Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајна која се крије иза надимка Тозовац: Податак о легендарном певачу народне музике који многи нису знали

Предраг Живковић Тозовац нас је напустио пре тачно две године

1680782193_Foto-Ataimages.rs-Tozovac.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Предраг Живковић Тозовац преминуо је пре две године у 85.години, а многи ни не знају како је добио надимак.

Легенда народне музике и композитор Предраг Живковић Тозовац био је врло признат у свету музике. Својевремено открило се о тешком одрастању, а како је и он сам знао да истакне, један период живота ни сам не зна како је успео да преживи.

Тозовчев отац звао се Светозар, а мајка Будимка. Светозар је био хармоникаш кога су сви познавали по надимку Тоза. Отуда потиче и певачев надимак Тозовац. Он је у то време био чувени хармоникаш и држао је кафану у Матарушкој Бањи, где је мали Предраг проводио често своје време слушајући старе народне песме.

Предраг је поред хармонике научио да свира бубњеве и трубу како би зарадио, а прве песме снимио је 1965. године.

Његова велика популарност почела је 1971. године, међутим 1972. снима песму "Јеремија" коју тадашње комунистичке власти сврставају у четничке песме, због чега је морао да се склони код пријатеља у Немачку.

Када се након две године вратио у Србију, власти су му одузеле пасош.

Поред тога је остао миљеник публике и наставио да пева свим онима који га воле.

Најпознатији је по песмама "Тражићу љубав нову", "Влајна", "Јесен у мом сокаку“, "Мирјана", "Ти си ме чекала", "Виолино не свирај", "Овамо Цигани", "Очи једне жене", "Празна чаша" и другима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas