Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Тешко сам поднела Даркову смрт": Ивана Селаков присетила се колеге који је трагично настрадао - "Након тога нисам смела да летим авионом годину дана"

Ивана је са Дарком Радовановићем снимила дует који је постао велики хит

1691391218_selakovvvvv.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Ивана Селаков на естради је већ две деценије, а важи за једну од ретлих певачица коју нису пратили скандали. Поред великих хитова, може се похвалити и чињеницом да је учествовала у победи Србије на Евровизији 2007. године, певајући пратеће вокале Марији Шерифовић заједно са остатком групе "Бјути квинс".

Та група се убрзо распала, а Ивана је соло каријеру започела дуетом са Дарком Радовановићем. Песма "Ако је до мене" постала је велики хит, што је премашило певачицина очекивања:

- Након Евровизије, оформљена је група Бјути Квинс која је трајала неких годину и по дана. Морам да кажем да смо се супер дружиле и слагале и да разлог распада није то што нас је било пет жена, па смо се као свађале, већ је разлог то што је пројекат био потпуно неисплатив.  Пет жена, пет момака у бенду који нас прате, па Граја и Маре као извршни продуценти. Певали смо само забавну музику и одмах се сужавао круг места где бисмо могли да наступамо. Не могу да кажем да сам ја кривац што смо се распали, али била сам та која је прва преломила да крене у неку соло каријеру. Дарко Радовановић ми је пустио песму Ако је до мене и с обзиром на то да нисам могла и да будем део групе и да снимам соло, преломила сам да наставим даље сама. Морам да будем искрена, нисам ја то тако лако одлучила, мој Пеђа је одиграо значајну улогу и он ме је наговорио да снимим ту песму. Доста сам се нећкала јер сам до тог тренутка певала искључиво поп и некако сам себе замишљала у тој врсти музике. Песма Ако је до мене је далеко од народњака, али прилично мирише на комерцијалу - изјавила је у емисији "Премијера - Викенд специјал", па додала:

- Дарко је био певач који у свом репертоару има и народних песама и то је значило да ја са свог терена прелазим у неке комерцијалне воде што мени у том тренутку није изгледало као најпаметнија идеја, али Пеђа се у тренутку заљубио у ту песму. Рекао ми је да морам то да снимим и хвала му на томе јер ми је то дефинитивно променило живот. Свидела ми се песма, али искрено нисам очекивала да ће постати толики хит, само из разлога јер је балада. Једна у хиљаду балада успева да направи толики бум. У то време су биле најактуелније и наслушаније брзе песме, румбе, грчки и турски звуци. Дарко је тада певао сваке среде на сплаву Акапулко, то је било лудило, није могло да се уђе на сплав колико је било крцато. Позвао ме је једне среде да отпевамо премијерно песму, да опипамо како ће је људи прихватити. Отпевали смо једном, ја сам села са стране и он ме је након пола сата позвао да поново отпевамо... Било је планирано и да будем гост на његовом концерту, али нажалост десила се несрећа и то ми је један од најтрауматичнијих догађаја у животу. Јако тешко сам поднела Даркову смрт. Била сам тада у Будви, требало је да имам свој први наступ у клубу Трокадеро у ком су наступале највеће звезде што би значило да и ја треба да уђем у ту екипу. Јако сам била срећна и узбуђена, добили смо информацију да има пуно резервација, па сам са пријатељима села у један ресторан да наздравимо. У том тренутку су кренули позиви из Србије, у први мах сам мислила да су то глупости, али  нам је онда потврђено шта се десило.

Због тога је отказала наступе, а каже и да је добијала нападе панике када је требало да путује авионом:

- Целу ноћ нисмо спавали, сви смо много плакали, били смо у агонији, никада то нећу заборавити. Просто не желим ни да се сетим, то је била најгора ноћ у мом животу. Моментално сам отказала наступ који је то вече био заказан, рекла сам да стварно нисам у стању и да нећу да певам. Власници Трокадера су били Даркови пријатељи који су се наравно сложили, нису ни отворили клуб то вече из поштовања према њему, што је стварно леп гест. Доста је та вест утицала на мене, нисам смела више од годину дана да летим авионом, имала сам страшне нападе панике када уђем у авион. Повратак у Србију и његова сахрана, то је било потпуно бунило. Претужно, исти дан је била и сахрана његовог манаџера, ишли смо на једну, па на другу сахрану, толико колега, људи.... Често га се сетим, често га помињем, ужасна трагедија - закључила је.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas