Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ТО ШТО ИМАМ ДВОРАЦ НИЈЕ ДОКАЗ СРЕЋЕ": Драгана Мирковић наглашава да су материјалне ствари небитне

Драгана Мирковић већ годинама живи у дворцу у Бечу и многи јој због тога завиде, међутим наша певачица је задржала скромност и истиче да дворац није доказ да је срећна

1711619200_Foto-Ataimages.rs-Printscreen-Instagram-dragana_mirkovic.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Принтсцреен/ Инстаграм - драгана_мирковиц
Oglas

Музичка звезда Драгана Мирковић у уторак увече шокирала је регион објавом о разводу. Тог дана она је једној медијској екипи отворила врата свог дворца, срца и душе. У дворцу Ебенфуртху надомак Беча живи последњих годину дана, а недавно су се тамо преселили син Марко и ћерка Мануела. Дворац величине 12.000 метара квадратних је купила 2010. године, у њега улаже задњих 14 година, те ће тако и наставити у будућности јер, како каже, има велике планове.

Током Другог светског рата у њему је боравило преко 4.000 избеглица, а последњи становници били су руски војници. Њена је жеља да дворац, који је старији од 850 година, увек буде отворен за јавност, али како је страствено причала о његовој историји и обнови, без проблема би могла водити и веће туре као његова главна кустосица.

- Из овог дворца потиче Бертха вон Суттнер, која је добитница Нобелове награде за роман "Доле оружје!". Лета је увек овде проводила, а и у њему је дала свој последњи аудио интервју. Поносна сам и фасцинантно ми је што је Бертха одавде - каже.

- Мени је част што сам уписана у земљишним књигама као власница дворца. Људи у овом граду су ме јако испоштовали. Они су врло захвални на дворцу, а ја увек имам осећај да им требам захвалити што су ми ово уопше и дозволили. Да сам хтела, могла сам све срушити, али то не би било у реду - додаје.

Дворац има своју капелицу те је једино она, осим зидова око доњих прозора, била добро очувана. Око олтара се налазе скулптуре, једна с кључем, која означава благо, а друга с мачем, која означава оружје.

- Обожавам ову капелицу. Њу је осликао Франз Антон Маулбертсцх. То је невероватно. У дворцу је пронађено и оружје, али није пронађено и благо. Да смо га нашли не бих га задржала, мислим да задржати благо, далеко било, значи нека врсту проклетства - говори Драгана.

У дворцу за стално ради четворо људи, који углавном тамо и живе, али тренутно их је више запослено због радова око библиотеке. Засад јој је план да отвори музеј и кафић.

- Пуно је покрадено јер је дворац био отворен. Све уметнине су вероватно нестале у Другом светском рату. Кад смо на другом спрату подигли под балске дворане пронашли смо медаљон који је Папа у 17. веку даровао еминентним особама. Кад смо сређивали полуподрумски део нашли смо римски камен, тако да верујем да је дворац старији него што се мисли. Волим имати људе око себе, то ме весели. Није ми довољно да око мене буду само рођаци и пријатељи. Не журим с радовима, знам како желим да све изгледа - рекла је.

Не свиђа јој се кад је људи гледају кроз материјално богатство које је стекла.

- Ја сам човек, мајка и веран пријатељ. Моја деца су везана за мене. То сам ја изазвала у њима, стога ме немојте гледати кроз материјално, то ме вређа. Разумем да људе фасцинира то што живим у дворцу, али верујете ми, све друго је пуно важније. Ја не гледам ствари кроз материјално, па не волим чути кад кажу: "Јој, она живи у дворцу" - истиче музичка звезда.

Како каже родитељи су је одгајали да увек буде вредна и скромна те да паметно улаже свој новац.

- Не волим бацање новца на небитне ствари. Мораш радити да би имала. Моји родитељи раде на имању, иако не морају. Ако на мени видите брендирану торбу, знајте да је била поклон. Ја је сигурно нисам купила. То што поседујем дворац није доказ среће. Срећа је ако ви ширите позитивну енергију - рекла је на крају обиласка.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas