Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ТУЖНО ЈЕ, НЕМАМ ЗА ЦИПЕЛЕ": Овако је живео Миодраг Петровић Чкаља

Глумац Миодраг Петровић Чкаља био је једно од имена које домаћа јавност никада неће моћи да заборави. Поред невероватног талента за глуму, овај драмски уметник освајао је све својим хумором.

1711978647_ssss.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Публика га је заволела као Јарета из "Камионџија", Јованчу Мичића из "Пута око света", главног јунака "Веселих вечери" и небројених улога које су овог скромног човека одвеле у легенду.

Ипак, иако се златним словима уписао у историју домаће кинематографије, овај уметник био је готово заборављен када је отишао у пензију, а у једном од последњих интервјуа говорио је о својим пензионерским данима и беди у којој је живео.

Легендарни глумац је у једном од својих последњих интервјуа истакао зашто се пред крај живота повукао из јавности:

- Људи свашта причају, али никада оно што треба. Готово три и по године провео сам у болници, сломио сам кук. Пао сам усред собе. Лежао сам у Ургентном центру и дуго чекао на протезу. Коначно је стигла, ставили су је и годину дана сам покушавао да без штака станем на ноге, али нисам успевао. Испоставило се да су ми уградили погрешну протезу. Онда сам се сетио свог другара из младости, професора Бранка Радуловића, генија за хирургију. Он ме је поново поставио на ноге.

- Углавном се дружим са комшилуком и људима са којима сам некад студирао на Ветеринарском факултету, где, због немаштине, нисам дипломирао. Некада, када сам дошао из Крушевца, дружио сам се са пуно школских другова који су отуда дошли у Београд. Углавном су то били људи из полиције или на руководећим функцијама у предузећима. Откад су сазнали да нисам на страни власти, заборавили су мој број телефона.

Чкаља је открио и да ли се дружио са глумцима:

- Немам с ким. Све је то помрло. Мој кум Гута Добричанин је умро, цела плејада оних из неког мог света. Ето, последњи из тог круга био је Никола Милић.

Чаља је истакао да живи скромно, али да од пензија нема ни за нове ципеле.

- Имам 76 година и ништа ми не треба. Живео сам и живим скромно. Али, значи ми да наша деца живе нормално. Ето, мој син нема посла годинама.

- Ја са 2.300 динара пензије не могу да помогнем. Док платим све дажбине држави, јер сам тако научен, не остаје готово ништа. Тужно је рећи, нове ципеле нисам купио двадесетак година, али то није важно. Важно је да мојим унукама немам да дам за кока-колу кад изађу у кафић, причао је Чкаља у једном од својих последњих интервјуа.

(Курир/Бука)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas