Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"У СУЗАМА МИ СЕ ИЗВИЊАВАО": Породица Ивана Босиљчића га на почетку није подржавала - после "Рањеног орла" се све променило

Иван Босиљчић је на почетку каријре наишао на отпор породице због своје одлуке да се бави глумом

1710418030_Foto-Ataimages.rs-Ivan-Bosiljcic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Иза глумца Ивана Босиљчића је завидна каријера на телевизији и у позоришту, а тренутно пажњу привлачи улогом у филму "Јорговани". Посебно је занимљиво то што га је у овом остварењу редитељ Синиша Цветић после ското 15 година поново спојио са колегиницом Слободом Мићаловић. Управо је с њом био партнер у две серије Здравка Шотре које су их обоје учинили веома популарним паром код телевизијске публике.

О томе како је упознао редитеља Шотру и како му је дао те задатке у серијама "Рањени орао" и "Непобедиво срце", Иван је говорио у разговору за ТВ Екран.

- Здравко Шотра и ја смо се упознали на филму "Где цвета лимун жут". Ту сам имао само једну сцену, али нисам ни слутио да се тих дана одлучивало и о подели за наредни пројекат. Након завршеног снимајућег дана, сели смо на ручак, који је више изгледао као неки пријатан, али ипак информативни разговор (смех). "Ко си ти? Одакле си, младићу? Ко су твоји?", питао је увек конкретни Шотра. Након тога сам дознао да се добро распитао код продуцената, код колега глумаца и врло сам захвалан што ме свако од њих топло препоручио.

Занимљива је симболика то што је Иванов деда, иначе руски официр, носио идентичну униформу као глумчев лик у "Рањеном орлу".

- Дирљиво ми је било када сам деди донео фотографију из серије да му покажем шта радим, а он је одмах пронашао и мени поклонио своју слику стару 50 година. На њој је имао идентичну униформу као ја на снимању. Деда Миодраг се до тада није баш позитивно изражавао на тему тога што му је најстарији унук одабрао уметнички занат. Тврдио је да глумачка академија није факултет, него некакав курс. Али након премијере "Рањеног орла" у сузама ми се извињавао и од тада ме је подржавао са невероватном усрдношћу - додао је Иван.

Овај драмски уметник је том приликом открио како слуша своју интуицију, као и онда када је уочи позива за прву аудицију у Русији читао дедине дневнике о сусрету са Русима, не слутећи препоруку Биковића да заигра тамо.

- Има нешто мистично у том позиву за моје прво снимање у Русији. Све се одигравало за неколико сати, позив, читање сценарија, куповина авионске карте, одлазак... Једини гарант да је то све регуларно и оствариво била је Милошева препорука. Кратко је рекао: "Познајем те људе, не пропуштај шансу." И нисам. Данас сам био у Београду, следеће јутро у Москви. И тако је све почело - описао је глумац почетке који су га учинили популарним и у Русији.

За крај приче о својој иностраној каријери је рекао:

- Ја сам српски глумац где год да радим. На Истоку та врста репутације велика је предност. За Запад не знам. Тренутно сам у Београду и драго ми је што имам позоришни континуитет. Пријала ми је кратка пауза од снимања - закључио је Иван.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas