Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
отворено

"Већ 20 година нисам добила улогу у филму": Радмила Живковић најискреније о положају глумаца данас

Легенда српског глумишта крајње је разочарана положајем своје професије

1648392464_radmila.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/АмиГ схоw
Oglas

Радмила Живковић поред тога што је позоришна глумица, славу је стекла бројним улогама у домаћим филмовима и серијама, попут симпатичне Ђилде у "Срећним људима" и у другим култним остварењима наше кинематографије попут "Камионџија" ,"Сивог дома","Срећних људи", "Отворених врата", "О покојнику све најлепше", "Балкан експрес 2", "Зоне Замфирове" и "Стижу долари".

Прочитајте још: Анастасији Ражнатовић позлило пред наступ! Хитна помоћ морала да реагује

Међутим, она је открила да већ 20 година није добила улогу на филму и сматра да више не треба да иде на кастинге. Након тога се надовезала на тежак положај глумаца данас:

- Од 2002. године нисам добила улогу на филму, ето већ двадесет година. Можда сам и ја крива за то због тога што сам добра у свом послу. Чим неко искаче, то не одговара људима. А ја само радим свој посао добро. Не пролазим кроз посао тек тако, само да га завршим. Сада је масовна производња. Људи су доста унижени у тој, таквој продукцији. Имају месечне плате, што је мени непојмљиво и неприхватљиво. Можда сам ја матора и не разумем тај систем, али они су нашли тај модус јер има толико људи који не раде ништа и они који тек треба да почну да раде. Те младе тек уцењују! Погледајте људе који се сада појављују у неким серијама. То су људи који су годинама запуштени по позориштима у Србији, њих раније нису звале озбиљне продукције. Сада више није важно. Неколицина врсних глумаца се врти и то јесте лепо и добро- открила је наша глумица за Информер.

Како даље тврди, нико је не зове за улоге на великом платну, али и да кад је зову, не иде јер се не осећа добро:

- Нико се не јавља. Тачније, јављали су ми се да идем на кастинге, али ја се не осећам добро у таквим ситуацијама. Нема просто потребу за таквим експериментима. На аудиције буквално! Знају ко сам и шта сам, колико знам или не знам. Не морам ја више да пролазим никакве кастинге.

О платама глумаца, Радмила опет није имала позитивно мишљење:

- Ми радимо са својом енергијом, са свим својим потенцијалима и то треба ценити. Причале су ми колеге, значајни глумци како их малтретирају. Мени је то одвратно, ја не могу да схватим да то постоји. То је начин на који неколицина људи зарађује новац, а сви су други извођачи радова. Ја не пристајем да будем извођач радова. Да сам то хтела, нека се нико не увреди, отишла бих да черупам кокошке.

Прочитајте још: Сви га памтите као ПИНКИЈА из филма РАНЕ, а његова прерана СМРТ је и даље мистерија

О накнадама за репризирање филмова и серија, наша позната глумица рекла је да су готово непостојеће:

- Безобразлук је што се тантијеме више не исплаћују. Неталентоване и недаровите особе доносе назови законе у својим фирмама да се не плаћају људи из потпуно бесмислених разлога. То су тако мале надокнаде. Глумци за главну улогу добијају мању суму од оне које телевизије добијају од једне секудне рекламе на телевизији. И онда схватиш да је све бесмислено! Користе те до бесвести. Зашто? Ја се у животу никада нисам водила тим да ме препознају на улици и да будем популарна. Љубав према човеку је нешто друго, а популарност...Сако вас пресреће на улици, телефонима вас сликају. Свако има право да вас слика где хоће и како хоће.

Без длаке на језику, говорила је и о односу са колегама и да са скоро ни са ким није у контакту данас:

- Јао, немојте... Немам... Именик ми је прецртан скоро. Увек се изненадим када сретнем неког. И они који су живи... Годинама живимо једни поред других, а не виђамо се, готово се више и не познајемо. Па онда, када се сретнемо жалимо за прошлим временима и што неке тренутке нисмо искоритили да се сусрећемо, разговарамо.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas