Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШОК

ЗАПЛАКАЋЕТЕ: Ево како је настала "Провинцијалка" Ђолета Балашевића

Легендарни уметник Ђорђе Балашевић, данас је преминуо у 67. години, а иза себе је оставио прегршт хитова који ће заувек живети

1613753665_djole.jpg
Фото: Архива Новости/Д. Дозет
Oglas

Један од највећих хитова Балашевића је песма "Провинцијалка", која је настала током студија његове супруге Оливере. 

Док је она студирала и живела у дому он је, често играо фудбал на ђачком игралишту у близини са станарима из дома, па се тако и веома брзо прочуло за њихову љубав.  

Након 36 година, Оливера се нашла у соби студентског дома у којем је током студија проводила време и управо је она опевана је у песми Ђорђа Балашевића "Провинцијалка", па је Оливера одлучила да им поклони клима уређајј, а Ђоле, који се такође тада појавио у студентској соби, на улазна врата залепио је плочицу са стиховима из песме: "Док она не слети низ ходник студењака... Оља и Ђоле Балашевић, 1. јуни 1979."

- Мајка је веома тешко емотивно проживљавала што одлазим у Нови Сад и што ћу бити сама, чак ми је предлагала да нађем неког момчића. Имала сам цимерку Весну из Чачка. Упознала сам много људи са којима сам и данас у контакту - испричала је Оливера и додала како се веома брзо тада појавио момак у њеном животу у кога се заљубила и тада је њен живот постао као у песми "Провинцијалка".

- Он тврди да је та песма везана за ову собу. Ја знам да сам за столом читала белешке са предавања, спремала испит и гледала често кроз прозор чекајући када ће се појавити. Тада мобилних телефона није било, па је Ђоле звиждао под прозором. Тај звиждук и данас користи кад негде залутамо у неком граду или тржном центру. Када бих чула његов звиждук, брзином светлости би стрчала кроз ходник да га видим, тако да је та песма то на врло леп начин испричала -рекла је Оливера и додала како је Ђоле тада каснио на догађај, а он се тада надовезао:

- Живели смо у једно пристојније време, То је прозор у који сам вирио и долазио издалека, али никада нисам био унутра. Остала је успомена и не могу да прођем, а да се тога не сетим. То је тај студењак, то је тај ходник и то је та песма да буде на вратима уместо имена - рекао је Ђоле вадећи из коверте плочицу са уписаним стиховима песме „Провинцијалка“.

У време док је Оливера студирала и живела у дому он је, како каже, играо на оближњем ђачком игралишту фудбал са станарима из дома и убрзо се прочуло за њихову љубав.

- То је од почетка била врло јавна љубав и једина на свету. Међутим, било је и оних који су ме сретали на улици па ми говорили: "Шта ти завлачиш ону девојку", а било је и разних сцена. Надам се да смо и данашњим доласком овде показали да је ово нешто сад већ сасвим озбиљно између нас двоје, тако да ми је веома драго што могу да учествујем у томе и надам се да ће помоћи девојкама да поред овог прозора доживе неке своје успомене - закључио је Ђоле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas