Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Због чега су Анастасија и Немања Гудељ венчали у МАНАСТИРУ Рајиновац? Иза овог избора се крије занимљива прича

Млада поп звезда Анастасија Ражнатовић и фудбалер Немања Гудељ изговорили су судбоносно "да".

1692860494_Foto-Printscreen-Instagra-raznatovicanastasija.jpg
Фото: Принтсцреен/Инстаграм - разнатовицанастасија
Oglas

Они су обред свете тајне венчања обавили у манастиру Рајиновац у Гроцкој, крај Београда.

Цеца је пре неколико година кумовала на слави Рајиновца, те је њена породица била домаћин славе манастира Мала Госпојина.

Пар је црквено венчање обавио у тајности, само пред члановима породице и кумовима, а о томе су јавност обавестили данас путем Инстаграма, када су објавили слике својих бурми.

Фото: Принтсцреен/Инстаграм - разнатовицанастасија

По чему је у народу познат манастир Рајиновац?

Уз лековити и чудотворни извор који протиче испод Цркве Рођења Пресвете Богородице и који помаже многима од разних болести, манастир Рајиновац чува и једну светињу из XВ века која данас много значи свима, а то је чудотворна икона Пресвета Богородица Рајиновачка којој се упућује молитва за добијање деце.

Икони Пресвете Богородице Рајиновачке верници приступају са молитвама за неплодност, односно да добију децу. Свако ко не може из неког разлога да има децу, а таквих има у пуно у земљи Србији, требало би да дође у манастир Рајиновац да му се очита молитва за добијање порода испред чудотворне иконе Богомајке. Чудотворна икона Мајке Божије из манастира Рајиновац као блага мајка услишава жеље и даје благослов верујућима и усрећује њихов дом децом и породом, пише "лепотесрбије.ало".

Осим чудотворне иконе Богородице манастир Рајиновац има и честицу Светог Луке, као и честице још два светитеља. И свуда се осећа та благодат и позитивно светло које светли у души онога ко у храм уђе.

Верује се и да лековити и чудотворни извор воде која пролази испод цркве и коју Света литургија, Света Мајка и благодат честица светитеља делују на вид и на телесне болести људи, па има много људи који ту точе воду на лепо озиданој чесми са мозаиком Пресвете Богородице.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas