Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗБОГ ОВЕ ПЕСМЕ ЈЕ УШЛА У ЛЕГЕНДУ: Марина Туцаковић је за 5 РЕЧИ једне песме узела 100.000 ЕВРА!

Марина Туцаковић преминула је у 68. години

1632079944_5d4dec25f985bd5d691cf4b47a4d24aa3580bdb5.jpg
Фото: Инстаграм
Oglas

Марина Туцаковић преминула је у 68. години након борбе са дугом и тешком болешћу.

Неколико дана пред смрт на Твитеру се огласио њен син, композитор Милан Лаћа Радуловић и замолио све за помоћ ако могу да му пошаљу неко стручно лице, јер његова мајка има тешко гушење.

Марина Туцаковић рођена је 4. новембра 1953. године у Београду била је најпознатији текстописац у Југославији. У родном граду је завршила Економски факултет. Са деветнаест година почела је да се бави писањем текстова за песме, углавном поп, касније и турбо-фолк жанра, тако осмишљавајући текстове песама које су данас балкански и светски хитови.

Каријеру је започела сарађујући с групом Зана, за коју је написала хит "Додирни ми колена" који је доживео бројне препеве. Ауторка је текстова песама Цеце, Драгане Мирковић, Јелене Карлеуше, Лепе Брене, Здравка Чолића, Џеја, Жељка Самарџића, Аца Лукаса, Жељка Јоксимовића, Ане Николић...

У децембру 2008. године, у 24. години, преминуо је њен син Милош. Због његове смрти, повукла се из ријалитија "Операција тријумф", у коме је била члан оцењивачког жирија. Иако је тада било неизвесно хоће ли наставити своју каријеру, наставила је.

Према њеној замисли одржан је први фестивал Беовизија 12, 13. и 14. априла 2003. године. Написала је текстове за многе песме које су учествовале у квалификацијама за представљање Србије на Песми Евровизије. Између осталог, написала је песму "Није љубав ствар" којом је Жељко Јоксимовић Србију представљао 2012.

Године 2014, била је чланица жирија у музичком шоу програму "Пинкове звезде", уз Цецу, Џиновића, Бору Ђорђевића и Мирослава Илића.

Једном приликом је открила да је за пет речи једне песме зарадила чак 100.000 евра.

У питању је нумера "Зора је" коју је отпевала Неда Украден.

"Песму ми је написао покојни Ђорђе Новковић и нас двоје смо се неколико пута посвађали око самог наслова песме. Прво смо је назвали 'Јоване, зора је', па 'Милане, зора је'. Последња и коначна верзија је "Зора је"", испричала је Неда у једној емсиији и додала:

"На крају сам позвала Марину Туцаковић која је написала само један стих, а то је: 'Суза је из ока канула'. Њој је тај стих донео преко 100 хиљада евра", испричала је Неда својевремено у једној емисији.

У фебруару 2018. пала је у несвест, након чега јој је дијагностикован рак дојке, с којим се храбро борила до последњег дана, али је нажалост битку изгубила.

Иза себе је оставила супруга такође композитора Александра Футу Радуловића и сина Милана Лаћу Радуловића.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas