Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Жика јакшић се пре музике бавио бројним пословима: "Нисам се либио да радим било који посао у младости"

Жика Јакшић никада није крио како је некада зарађивао за живот

1680878897_nikad_nije_kasno_22122021_0044.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Пре него што је упловио у музичке воде и стекао енормну популарност ауторским шоуом „Никад није касно“, Жика Јакшић планирао је да буде професор физичке културе, али га је живот одвео у неком другом смеру.

Након завршене Педагошке школе и великих снова о спортској каријери, уписао је Факултет спорта и физичког васпитања, али га никад није завршио. Ипак, много година касније то је искористио у Немачкој где је радио као спасилац на базену.

– Нисам се либио да радим било који посао у младости. Кад сам отишао у Немачку, положио сам за спасиоца и због непозавања језика прво сам чистио траву око базена и помагао. Није ми ишао немачки и ја узмем књигу и једно три месеца сваки дан сам учио језик док нисам проговоро. Упоредо сам радио са својим бендом и четири године као спасилац на базену – испричао је својевремено Жика и истакао да се разних послова којим се бавио никад није стидео.

Иако је пре одласка у Немачку имао музичку каријеру, касније и основао бенд „Ритам срца“, околности су биле такве да је био принуђен да се бави разним занимањима како би себи олакшао живот, па чак и да са колегом из бенда, певачем Дејаном Ћирковићем Ћиром ради у фабрици бомнона.

– Мени је ‘93. године жена била трудна, није се свирало, шта ћу да радим…Морам да зарадим новац. Тад смо Ћира и ја радили у фабрици бомбона. Путовали смо сваки дан по 60 километара у Немачкој до фарбике, и тамо паковали бомбоне у кесе. Руке су ми биле пропале, све у жуљевима од картона, јер по цео дан само пакујеш бомбоне у кутије. Није било лако зарадити паре у иностранству, зато сам се сналазио - истакао је Јакшић.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas