Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЖИВОТНА ПРИЧА ПРЕЛЕПЕ ГЛУМИЦЕ ИМАЛА ЈЕ ФИЛМСКИ ЗАПЛЕТ: Славни италијан волео је до бола, 17 година крили своју фаталну везу

Италијанска глумица Сандра Мило преминула је у 91. години у Риму, пренела је РАИ телевизија. Чувена дива, рођена у Тунису, умрла је у сну у свом дому, окружена породицом и својим псима, саопштина је њена породица, а пренела је телевизија РАИ.

1706779158_df.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм
Oglas

— Ћао, диво! — последњи је поздрав који јој је упућено на друштвеним мрежама Бијенала у Венецији.

Сандра Мило прославила се највише улогом у Оскаром награђеном филму Осам и по, редитеља Федерика Фелинија. Остаће упамћена као једна од последњих италијанских дива, једнако умешна и у комедијама и у драмама, и препознатљива по специфичној боји гласа. 2021. године додељена јој је престижна награда Давид ди Донатело за постигнућа у каријери.

Сандра Мило рођена као Елена Салватриће Греко у Тунису, прославила се под редитељском палицом Антонија Пјетранђелија. Њен таленат привукао је пажњу Роберта Роселинија, Габријела Салватореа и многих значајних имена, а сарађивала је и са Албертом Сордијем, Марчелом Мастројанијем...

У Оскару овенчаном филму Осам и по глумила је Карлу, љубавницу лика ког је играо Мастројани.

Сандра Мило била је позната и као муза Федерика Фелинија. Фелини ју је 1965. године ангажовао у филму Јулиет од тхе Спиритс, у ком је играла заједно са његовом супругом.

Ипак, готово двадесет година касније, Сандра Мило је у својој аутобиографској књизи Драги Федерико открила како је њихова тајна љубавна веза трајала чак 17 година.

Сандра Мило је мама троје деце.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas