· · Коментари: 0
власници паса

Да ли псе треба облачити зими или их крзно довољно греје? Шта је исправно?

Одећа за псе је бескрајно симпатичнаа, али да ли заиста постоји оправдани разлог за ношење

1607008748_Depositphotos_43280953_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Температуре су се приближиле нули и потребна нам је топлија одећа, а шта је са псима? Да ли је и њима потребна одећа или се ради о тренду који су наметнули власници паса?

Шта кажу стручњаци?

На питање да ли је баш свим псима потребна одећа, одговор је НЕ.

Прочитајте још: Маца или куца? Зашто не би узели ПСА који воли МАЧКЕ?

Дугодлаки пси немају потребу за додатним утопљавањем, међутим када говоримо о оним псима са краћом длаком, ту ствари стоје другачије. Када температуре падну псима са кратком длаком може бити потребна одећа.

Осим дужине длаке треба узети у обзир и старост пса, они старији ће теже подносити ниске температуре, док за оне у пуној снази то неће представљати проблем.

Одећа се препоручује код мањих краткодлаких паса и оних који имају слаб имунитет или неки други здравствени проблем. 

Требало би пронаћи адекватну одећу за пса која утопљава врат и стомак, као и ону која омогућава утопљавање предела од врата до репа.

Прочитајте још: Пас великог срца дао живот за девојчицу: Да ли знате ко је Лео? (ФОТО)

Да ли сви пси могу да се навикну на гардеробу?

Иако многим куцама додатно утопљавање током хладних зимских дана добро дође, ипак постоје и они који никако на ово не могу да се навикну и не треба их форсирати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.