Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОМ

Фенг Шуи правила: На овим местима никако не сме да буде вода у кући

Вода по Фенг Шуиу доноси срећу и благостање, али постоје и нека одређена правила, која морају да се поштују

1616491579_soba.jpg
Фото: Деспоситос
Oglas

Веома је битно да одите рачуна да је ваша вода увек свежа, бистра, да тече и жубори и да је на повољном месту са становшта Фенг Шуиа.

Прочитајте још: Шта се налази на вашем радном столу? ФЕНГ ШУИ каже да треба да изгледа овако

Вода са десне стране улазних врата

Фото: деспоситос

Гледано изнутра према напољу (односи се на воду унутар дома као и ону изван њега). Оваква локација било које количине воде значила би неповољност за вашу породицу, ако сте у браку, и врло лошу репутацију, ако нисте у браку. Стога је врло важно побринути се да вам се акваријум, фонтана, језерце или водено-цветни аранжмани никада не нађу на том крајње неповољном положају.

Ако вам је икако могуће поставите водопад или фонтану са леве стране улазних врата, што је посебно повољно. Вода нека увек тече ка дому, а не од њега и нека буде удаљена барем неколико метара од улазних врата.

Вода у спаваћој соби

Фото: деспоситос

Вода која се користи у Фенг Шуи сврхе увек је Јанг. Спаваћа соба увек треба бити мало више Јин. Стога вода у спаваћој соби постаје Јин и делује неповољно. Штети здрављу и складним брачним односима. Није пожељно чак нити постављање слике са мотивом воде у спаваћој соби, а камоли праве воде. Стручњаци тврде да вам чаша са водом на ноћном ормарићу неће штетити.

Вода иза леђа

Ово се односи на акваријуме, собне фонтане и слике са мотивом воде који вам се могу наћи изван видокруга, а иза ваших леђа док седите и одмарате или радите. Не односи се на славине и вазе.

Неповољна вода

То је вода која је устајала, замутила се, смрди, у којој нешто трули. То може бити акваријум који нисте на време очистили, ваза којој је неопходна хитна промена воде, тераријум, или пак језерце у које је нападало лишће.

Прочитајте још: Не испуштамо га из руку, а не знамо да је девет пута ПРЉАВИЈИ од WЦ шоље! Ево који још предмети у нашем дому су опасни по здравље

Вода испод степеница

Ово је још једно место на ком не желите имати ништа водено, поготово ако имате децу. Вазе са цвећем, водени аранжмани, собне фонтане могу се чинити на први поглед као идеална декорација за празан простор, но имајте на уму да ходајући стубиштем ви симболички газите по овим вредним Фенг Шуи симболима богатства и благостања и тиме их омаловажавате. Како простор испод стуба директно утиче на срећу деце и потомства, било да она живе са вама или су одрасли и одселили се, постављање воде на овом месту нанеће им велику финансијску штету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas