· · Коментари: 0
МАЧКЕ

Спречите МАЧКУ да зубима уништава намештај уз помоћ ЈЕФТИНЕ пластике за цвеће (Видео)

Мачке су ловци и морају да оштре зубе, али једна ситнице која се продаје на свим пијацама може да реши проблем

Maca.jpg
Фото: А. М.

Познате као одлични ловци, мачкама у природи кретање оштри канче и зубе, али ови крзнени љубимци у стану морају то да чине саме.

Мокрење у саксији
Када мачка почне да мокри у саксији то је најпоузданији знак да је спремна за љубав. Једно решење је да се саксија изнесе, а друго да се у пет-шопу купи средство које их мирисом тера да то чине.

Прочитајте још: Ако вам мачка легне на стомак или главу, не склањајте је јер тиме вам дарује 10 ГОДИНА ЖИВОТА

Власници мачака се често жале да њихове љубимице уништавају намештај. Обично је то само један комад, угао фотеље или ћошак троседа, али после кратком времена тапацирани је спреман за тапетара. Проблем са ноктима се лако решава редовним сечењем, али зуби су већи проблем.

Нокти се лаку секу, а зуби могу да буду велики проблем за власнике мачака.

Иако власници покушавају да их спрече да гризу делове намештаја који им се допадну купујући им разне уграчке, мачке као да увек више воле ствари свог власника.

Власници мацама због тога купују суву, жилавију храну, да би је дуже гризле и се са њом се теже избориле. Постоји једноставно решење које је, пре свега, изузетно јефтино.

Прочитајте још: Да ли сте знали? Чишћење зуба и десни мачке неизоставан је део свакодневне оралне хигијене

У саксијама цвећа се често налазе пластичне решетке које се користе за пузавице и остале биљке којима је потребна потпора. Ови пластични врхови изузетно привлаче маце. Једна власница мачке са Новог Београда се одлично досетила да маци Шапици у лако доступну саксију забоде ову пластичну решетку.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.