Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФАТАЛНА ЉУБАВ МИХАИЛА ОБРЕНОВИЋА: Убијен пред женом у коју је био СМРТНО ЗАЉУБЉЕН

Љубавна прича Михаила Обреновића пуна је невероватних и занимљивих детаља који су обележили његов живот.

1699607393_187421_mihailo-obrenovic-iii_ff.jpg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Михаило Обреновић рођен је 1823, а убијен у атентату на Кошутњаку 1868. године. Био је кнез Србије у два наврата: од 1839. до 1842. и од 1860. до 1868. године. Осим тога што је био велики кнез, имао је веома необичну љубавну причу по којој га многи памте.

Несрећно ожењен мађарском грофицом Јулијом, био је заљубљен у Катарину Константиновић, ћерку своје сестре од тетке, али није могао да се њоме ожени.

Бојећи се да ће кнезу опасти углед у народу, том су се браку противили српски политичари, а и црква је бранила женидбу са блиском рођаком.

Ипак, о томе да је била с њим, као и да је рањена, није се баш говорило. Иза свега се крије чињеница да су Михаило и Катарина били у блиској родбинској вези, тј. у петом колену сродства (Катарина је Михаилу била сестричина), тако да се брак није могао озваничити. Али Михаило се заљубио у Катарину и временом због те љубави изазвао државну кризу која ће га након три године стајати и живота.

Упркос свему, Михаило и 20-годишња Катарина верили су се у јуну 1868. године. Али само три дана касније кнез Михаило је убијен у атентату на Кошутњаку. Поред будуће књегиње, тог поподнева су му друштво правиле и њена мајка Анка и бака Томанија. Михаило је од испаљених метака страдао на месту, као и Анка, а Катарина је погођена с три метка.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas