Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У затвору је провела ГОДИНУ ДАНА НЕВИНА: Отишла на размену студената, па оптужена за свирепо УБИСТВО

Када је имала само 20 година, језива судбина задесила је младу Aмериканку

1667896831_amanda-noks.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Аманда је у вечери убиства њене цимерке, како је рекла полицији, била у изласку са тадашњим дечком Рафаелом Солиецитом, а кад се вратила у стан пронашла ју је мртву, те је истог трена позвала полицију.

Прочитајте још: Сусрет након 54. године: Сестра је пронашла брата бизанца на потпуно необичан начин, а њихов сусрет расплакао је све (ВИДЕО)

Према полицији, Нокс је у случај убиства умешала себе и свог послодавца Мумумбу. Током почетка суђења, Нокс и Солиецито су осуђени, иако су амерички форензичари сматрали да приложени докази нису били довољни.

Нокс је пуштена из затовра 2011. године, а у марту 2015. италијански Високи суд ослободио је обоје сваке кривице, а она је затим постала активисткиња и новинарка.

Долазак у Италију

Аманда Нокс је била америчка студенткиња и активисткиња која је желела да истражује свет. Млада девојка, која је одрасла у Вашингтону са својом породицом, развила је љубав према Италији и студирала је лингвистику на Универзитету у Вашингтону.

Са 20 година, Нокс је радила хонорарно током студија како би финансирала програм размене студената у Италији, упркос страховима њеног оца да је можда била превише наивна. На крају се преселила у Перуђу у центру Италије, са неколико других студената - укључујући Мередит Керчер.

Кобна ноћ

Док је била тамо, почела је да излази са Рафаелеом Солецитом, 23-годишњим италијаном, и радила је у бару. Али 2. новембра 2007. године Амандин живот се заувек променио.

Нокс је стигла у своју кућу, касније је рекла полицији да је приметила да су улазна врата отворена и да је у купатилу била осушена крв. Након позивања полиције, тело цимерке Мередит пронађено је у њеној закључаној спаваћој соби.

Нокс и њен тадашњи дечко Солецито осуђени су за убиство ножем 21-годишње Керчер у стану у Перуђи, у Италији, 2007 године. Две године касније, након низа жалби су ослобођени. Пресуда којом су осуђени враћена је на снагу 2014. године, али ју је укинуо највиши италијански суд у марту 2015. године.

Ослобођена

Након ослобађања, Аманда је рекла да су људи хрлили да јој се извине - чак су је заустављали на улици да се извине што су пребрзо доносили закључке о њој. Такође је говорила о тешкоћама отварања свог сексуалног живота и делиће га са светом.

Пре три године почела је да се забавља са Кристофером Робинсоном - песником и романописцем из Сијетла чији је предлог на тему научне фантастике постао виралан у новембру 2018. Такође је открила да су многи затвореници у затвору постали "геј да би си олакшали боравак", али је инсистирала да је одбила предлоге других жена.

Нокс је недавно разговарала са комисијом адвоката и разговарала о ефекту који је случај имао на њену породицу и како је случај дефинисао њу; и њена цела прича представљена је у Нетфликсовом документарцу.

Ко је убица?

Идентитет Мередитиног убице тек треба да буде потврђен. Аманда Нокс и њен дечко већ су два пута осуђени за њено убиство, али и ослобођени.

на лицу места је пронађен лопов, Руди Гуеде, који ће такође бити ослобођен. Он је претходно био осуђен, јер је на њему проађена крв жртве.

Шта каже породица жртве?

Џон Керчер, отац Мередит Керчер, почетком 2020 године, пронађен је мртав под мистериозним околностима. Био је новинар преко 40 година и аутор више од 24 књиге за децу. Написао је књигу о својој ћерки под називом "Мередит" 2013. године.

Прочитајте још: Затекла вереника и сестру у кревету након што се вратила са посла: Све је снимила камером, а њихова реакција је шокирала све (ВИДЕО)

Доживео је мождани удар 2009. који га је спречио да присуствује суђењу за убиство своје ћерке. Његова породица је објавила изјаву у којој каже да је био дубоко вољен и да ће им недостајати.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas