Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

6 РЕЧЕНИЦА КОЈИМА ЋЕТЕ ПОДИЋИ НЕЧИЈЕ РАСПОЛОЖЕЊЕ: Помозите људима и без великих гестова - покажите им колико су важни

Користите ових 6 реченица да одмах подигнете нечије расположење

1692099938_shutterstock_1191176773.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте икада пожелели да можете да помогнете пријатељу, али не знате како? Понекада заиста нису ни потребни, а ни могући велики гестови - довољни су мали знаци пажње и топле речи које ће подићи нечије расположење и оснажити им дух.

1. "Поносна сам на тебе."

Ове четири једноставне речи су вероватно најбоља ствар коју можете рећи некоме ко се тренутно мучи.
Овом реченицом подсећате људе да верујете у њих а вера их оснажује да наставе даље чак и када је тешко.
Зато сваки пут када можете, подсетите своје вољене да су њихови напори важни; да су њихова достигнућа, велика или мала, вредна славља.

2. "Волим те."

Ово је најбоља ствар коју некоме можете да кажете. А сви знамо да нам је понекада тешко да ове речи изговоримо. А кључ је да ове речи треба да изговарамо без очекивања нити треба да их се стидимо.
Зато треба да будемо великодушни када говоримо „Волим те“.
Реченица “Волим те” је једноставан, али моћан чин који вашим вољенима даје до знања да их цените више од свега.

3. „Ценим те.”

Где год да се окренемо много је критика, а мало уважавања.
Превише смо фокусирани на најмање грешке које живот чине несавршеним да свака ситница која га чини лепим често прође непримећено.
Зато је моћно рећи некоме да га цените. Може им одмах подићи расположење знајући да неко попут вас види њихов труд, да није све узалудно.
Било да се ради о њиховој љубазности, њиховом хумору или једноставно њиховом присуству, захваљивање на њиховим позитивним особинама може моментално подићи њихово расположење, због чега никада не смемо заборавити да вам кажемо хвала.

4. "Хвала ти."

Колико сте пута данас рекли хвала?
Ако то нисте рекли бар једном, можда можете једноставно да се захвалите пријатељу, само због што вам је пријатељ.
Покажите им да су њихове мале акције имале позитиван утицај и да је то више него довољно да гарантује једноставно „хвала“.

5. "Верујем у тебе."
Понекад је потребно да само једна особа верује у нас да би немогуће постало могуће. Будите та особа за неког другог.
Реците им да верујете у њихове снове, њихове способности и њихово путовање. Ваша вера у њих може бити управо оно што им је потребно да би им се подигао дух и да би их вратили на пут ка њиховим сновима.

6) „Ту сам ако ти требам.”
Живот може бити тежак, а сазнање да имате на кога можете да се ослоните може направити разлику.
Ова реченица даје до знања да не морају сами да се суоче са својим изазовима.
То је спас, сигурносна мрежа и утешни подсетник да постоји неко спреман да саслуша, пружи руку или само буде ту када му је најпотребније.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas