Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Без специјалних ефеката и камере високе резолуције: Ово је први Јутјуб видео који је објављен 2005. године и има 246 милиона прегледа (ВИДЕО)

Први Јутјуб видео објављен је давне 2005. године

1666088547_jutjub-video.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ јаwед
Oglas

Данашња технологија залудела је читав свет, а снимање за Јутјуб многима је постала свакодневица. Данас на популарној платфорни можете пронаћи разне савете, рецепт, садржаје, а пре пуних 17 година, док технологија још није напредовала.

Прочитајте још: Поклони које дефинитивно не би требало да поклањате свекрви: Ево чиме би било најбоље да се водите

Иако нам се чини да је Јутјуб са нама одувек, направљен је 2005. године, а први видео постављен је 23. марта, само месец и по дана након оснивања. Из данашње перспективе, он не делује ништа посебно, али ипак за тадашње време био је сензација и он данас броји преко 246 милиона прегледа.

Први видео носи назив "Ја у зоолошком врту" и траје свега 18 секунди. Не поседује никакве специјалне ефекте, нити камеру високе резолуције, у њему је само један дечко који прича о слоновима. Џејвед Карим из Сан Дијега, један је од оснивача Јутјуба, а он је у првом видеу причао о дужини слонове сурле.

- Добро, ево нас испред слонова. Супер ствар код ових типова је што имају јако, јако, хм, дуге сурле и то је кул. И то је отприлике оно што имам да вам кажем -  рекао је Карим.

Први снимак на Јутјубу има преко 246 милиона прегледа, што је у данашње време веома мала бројка, а занимљиво је да је ово и једини видео који је Карим снимио, иако има 3,14 милиона претплатника на свом каналу.

Прочитајте још: Да ли сте знали да постоји 12 врста ДУГА НА НЕБУ? Неке су само у једној боји

Данас, Јутјуб на месечном нивоу броји преко 2 милијарде корисника, а пре 17 година нико није могао ни да претпостави, да ће ова платформа бити једна од најпопуларнијих. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas