· · Коментари: 17
ТЕСТ ДАНА

Да ли можете да решите најкраћи IQ ТЕСТ открива колико сте интелигентни?

Можда делује једноставно, али одговори ће вас изненадити

1648288305_emotional-intelligence-g7ecfb4c6e_640.jpg
Фото: Pixabay

Постоје бројни тестови интелигенције, али они најчешће захтевају велики број пистања који су исцрпљујући. Иапк постоје и кратки тестови интелигенције, који су прави показатељ човекове интелигенције. Представљамо вам један веома кратак тест интелигенције, а састоји се само од три, наизглед лака, питања.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)
 
Ипак, овај тест није толико једноставан као што се на први поглед чини. Многи погреше у својој брзоплетости. Тест одражава вашу способност да спознате да најједноставнији проблем може бити много теже ријешити него што изгледа.

Решите следећа питања:

1. Палица и лопта коштају 1.10 евра укупно. Палица кошта 1 евро више него лопта. Колико лопта кошта?

2. Пет минута је потребно за пет машина да направе пет привезака. Колико времена би требало за 100 машина да направе 100 привезака.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

3. У језеру се налази травната површина испуњена љиљанима. Сваки дан она удупла своју површину. Ако је потребно 48 дана да површина прекрије цело језеро, колико је потребно травнатој површини да прекрије пола језера?

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Људи најчешће понуде ова три одговора:

1. 10 евра

2. 100 минута

3. 24 дана

Да ли сте ви међу њима?

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.