· · Коментари: 0
ПРАЗНИК

Данас је СВЕТИ АПОСТОЛ ОНИСИМ: Како би вам се остварила НЕОСТВАРЕНА жеља, морате да урадите ОВО

Српска православна црква и верници данас славе дан посвећен Светом апостолу Онисиму

1646033026_onim.jpg
Фото: СПЦ

Свети апостол Онисим, био је човек чији живот најбоље сведочи о томе да, када се у нешто верује и на томе марљиво ради, ништа није немогуће.

Прочитајте још: Данас се слави СВЕТИ АВКСЕНТИЈЕ: Веровање каже да се уз ове речи испуњавају жеље, а један обичај треба да испоштујемо

Према легенди у коју верују сви хришћани, осим дванаест великих апостола који су познавали Исуса и били његови први ученици, Бог је изабрао још седамдесет других апостола који ће проповедати Јеванђеља и ширити хришћанство. Један од тих “малих апостола” био је и Свети Онисим.

Прича каже да је Онисим био роб једног угледног и богатог човека у Фригији пре него што је побегао у Рим и, чувши Јеванђеље од апостола Павла, пожелео да постане хришћанин. Крстио се, а како је убрзо и његов власник постао хришћанин, њих двојица су се измирили и постали пријатељи и блиски као браћа.

У помирењу власника и бившег роба велику улогу је одиграо апостол Павле који је написао писмо Онисимовом власнику која се и данас сматра једним од најдирљивијих писаних састава који постоје у Светом Писму

Молимо те за чедо моје Онисима, којега родих у оковима својим… Јер можда се зато и растаде с тобом за кратко да га добијеш за вјечност, не више као роба, него више од роба, брата љубљенога…

.Свети Онисим касније је постао епископ и дуго је и праведно водио хришћанску заједницу. Према предању, његово тело је узела нека богата жена и сахранила га у сребрном ковчегу 109. годин. Свети апостол Онисим заштитник је свих људи који, без обзира на своје порекло, вредним и марљивим трудом, стижу до резултата.

Прочитајте још: МЕСОПУСНА НЕДЕЉА: Ево шта никако не смете да радите данас

Имате сан? Отиђите данас до цркве и помолите се овом светитељу. Његов живот учи да ништа није немогуће и да је, уз помоћ и благослов Христа, сваки сан достижан и остварив.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.