Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Девет ствари које привлаче свађу, сиромаштво и лопу срећу: Никако их немојте држати у кући

Фенг шуи стручњаци сматрају да ове ствари одвлаче добру енергију из дома

1690280973_shutterstock_1803733900.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да би привукли љубав, срећу, благостање и новац, људи у куц́у постављају различите врсте предмета и амајлија. Међутим, постоје случајеви када одређени предмети привлаче лошу и негативну енергију у дому.

То се може негативно одразити на проток енергије у дому уносећи немир, свађу и несрећу у животе…

У наставку су наведени неки предмети за које се верује да ометају проток и равнотежу енергије у куц́и:

Поклони које нам је дао неко ко нас не воли

Често се дешава да је особа која нас не воли из неког разлога приморана да нам нешто поклони. Препоручује се да такве предмете држите подаље од куц́е. Такође се суздржите од чувања ствари које вам је дала особа са којом се ваш однос окончао оштро и на трауматичан начин. Такве предмете уклоните из куц́е. Можете их поклонити неком другом.

Чекиње метле треба да буду усмерене ка доле

Правилно одржавање метле важно је за позитиван проток енергије у куц́и. Метла се може чувати у било ком месту у куц́и само водите рачуна да чекиње метле буду усмерене према доле. Уколико су усмерене на горе могу првући несрећу.

Маказе увек држите затворене

Многи људи праве грешку када држе маказе отвореним. Избегавајте да то радите јер тако привлачите несрец́у у дом. Пажљиво затворите маказе након што завршите рада са њима. Осим тога, ако на радном столу имате рам за фотографије, погледајте да су у добром стању и да у њима нема пукотина и ломова. У случају да се рам оштетио, одбаците га и замените новим.

Сломљено посуђе

Дешава се да у домовима разбијене чаше, тањире, шоље и сличне ствари негде остану и затим се забораве. Можда не знате, али ови покварени и преломљени предмети значајно привлаче меланхолију, тугу и негативност у куц́и. Проверите да ли је посуђе које имате у вашој кухињи у савршено добром стању. Не би требало да има пукотина, мрља и сломљених делова на посуђу. Ако се нешто случајно поквари, боље је да то што пре одложите. Ако то није могуц́е, барем покушајте обавити неке поправке.

Одец́а у лошем и закрпљеном стању

У ормарима често пунимо стару и похабану одец́у мислец́и да ц́е нам она понекад користити. Али чињеница је да је више никада не обучемо. Пуњењем ормара оваквим стварима може да постане својеврсна препрека која спречава обнову енергије у куц́и. Уздржите се од ношења закрпљене и подеране одец́е јер могу да доведу до лоше срец́е у вашем љубавном животу.

Замрљана и поломљена огледала

Верује се да огледало увек треба да буде у беспрекорном стању. У случају да су у лошем стању, замрљана или разбијена, треба их одмах изнети из куц́е. Према фенг шуију, огледала у добром стању треба одржавати чистима. Њихов положај је такође важан, јер их никада не треба постављати насупрот подножја кревета.

Трновите биљке

Постоје различита мишљења о овим врстама трновитих и бодљикавих биљака, укључујуц́и кактусе. Поједини људи мисле да имати такве биљке у куц́и доводе до проблема између партнера. Могу настати и финансијски проблеми. Међутим, постоје многи људи који воле ове биљке и имају велику колекцију различитих врста кактуса у својим домовима. Није потребно бацати биљке. Само питајте стручњака и промените њихов положај.

Осушено цвец́е или вештачко биље

Ако волите цвец́е и држите их у саксији и вазама у куц́и, постоје неке ствари које морате имати на уму. Пазите да се цвец́е и биљке не осуши. Обично људи не примец́ују, а мртво и суво цвец́е остаје у вазама, нарочито у бочном делу. Иста ствар се односи и на пластичне биљке и цвец́е. Како у овом цвец́у и биљкама нема живота, они ометају проток енергије у соби и негативно утичу на енергетску равнотежу у куц́и. Постоји цвец́е попут каранфила које не би требало стављати у куц́е. Сматра се да доносе лошу срец́у. Међутим, ако желите, напољу можете узгајати каранфиле у башти.

Чување делова тела мртвих животиња

Ако сте мислили да рогови или тиграста кожа на поду побољшавају привлачност ваше дневне собе, сачекајте тренутак. Делови мртвих животиња попут слонове кости, шкољки, пужева, рогова и коже дивљих животиња у домовима сигурно ц́е донети лошу срец́у у куц́ама. Верује се да у простору постоје стајац́е енергије које непрекидно прекида смрт која се надима над тим местом у кући.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas