Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДУХ ТИТАНИКА: Ретки видео снимци приказују роњење до олупине Титаника, у експедицији из 1986.године (ВИДЕО/ФОТО)

Снимци и фотографије сабласног Титаника на дну Атлантског океана

1676641370_profimedia-0719364312-tITANIK-naslovna-1.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Видео снимак, кога већи део јавности до сада није имао прилике да види, снимљен је само неколико месеци након што су истраживачи пронашли олупину у септембру 1985.године. Више од 1500 људи је погинуло, када је Титаник, на путу од Саутемптона ка Њујорку, током свог првог путовања потонуо у северном Атлантику 15.априла 1912. након што је ударио у санту леда.

Фото: Принтскрин/ Wоодс Холе Оцеанограпхиц Институтион

Океанографски институт "Wоодс Холе", објавио је никад виђене фотографије и снимке, када је први пут снимљен изблиза. Олупина брода лежи на дубини од око 12.500 стопа, око 370 наутичких миља јужно- југоистиочно од обале Њуфаундленда. Прамац је и даље препознатљив, по многим деловима очуваног ентеријера, упркос дотрајалости и оштећењима на морском дну. Насупрот томе, крма је потпуно уништена.

Фото: Профимедиа

Током зарона у јулу 1986.године, направљени су снимци подморнице са људском посадом, и малог брода на даљинско управљање способног да маневрише кроз уске просторе.

Сада се 80 минута неисеченог снимка појавило на YоуТубе-у. Зрнасте црно-беле слике приказују прамац брода и ограде дуж једне од његових палуба, између осталих асепаката чувеног путничког брода.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas