Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Два једноставна начина да очистите сребрни накит: Нека ваше минђуше, прстење и огрлице поново засијају

Сребрни накит је безвременски, али то не значи да ц́е његов сјај да тарје заувек - барем не без одговарајуц́ег одржавања

1668336543_profimedia-0318355096.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Прави сребрни накит, који је направљен од више од 92,5% сребра, почиње да тамни у одређеним елементима.

Сребро временом почиње да реагује са спољним окружењем ( креме које ненасете док носите накит, хемикалије из вашег лака за косу које прскају ваше сребрне минђуше, па чак и једноставно природни ваздух напољу и његови загађивачи).

Прочитајте још: Већина људи не користи РЕНДЕ правилно: Исправан НАЧИН ће изненадити многе (ВИДЕО)

Иако правилно складиштите сребро, идеално је у врећици од микровлакана далеко од топлоте и влаге, ваш сребрни накит ће вероватно захтевати чишћење у неком тренутку. Увек можете да однесете сребрни накит да га очисти  златар, брига о вашим посебним комадима код куће је исто тако добра. Постоји низ производа и метода за чишћење сребра који ће вам за кратко време осветлити накит.

Чишћење сребра

Ако је замуцћеност сребра минимална, чишћење вашег сребрног накита је једноставно. Прво комад накита потопите у посуду са топлом водом и сапуном, а затим лагано очеткате ланчић, минђуше или наруквицу.

У случају да су мрље нешто теже, процес чишћења је нешто компликованији. Обложите чинију алуминијумском фолијом и ставите сребрни накит на врх. Затим прелијте водом (коју сте претходно прокували) преко комада сребра и умешајте мало соде бикарбоне (отприлике једна кашика на једну шољу воде). Када се накит натопи, проспите воду и лагано обришите накит меком крпом, пише Тхе Лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas