Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Инспиративни цитати руских писаца: Реченице које ће вас натерати на размишљање

Руска књижевност изнедрила је пуно светски признатих писаца

1705497655_9822cbb377595af7c6c83bc773461cc9a10e8c9d.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Руска књижевност представља богато наслеђе које је дубоко укорењено у културној баштини овог величанственог народа. Кроз своје романе, приче и поезију, руски писци су нас обогатили дубоким емоционалним искуствима, дубоким филозофским увидима и сложеним ликовима. Њихови цитати оставили су снажан траг на светској књижевној сцени и и даље надахњују људе широм света.

Ово су цитати од неких најпознатијих руских писаца који нас позивају на интроспекцију, размишљање о људској природи и осликавају сложеност људских емоција. Њихове речи осветљавају различите аспекте живота, постављајући питања о љубави, срећи, патњи, моралу и смислу постојања. Уживајмо у овом дубоком и надахњујућем путовању кроз руско књижевно благо.

  • "Најсрећнији су они који увек сањају своје снове, а свесни су када се буде." - Фјодор Достојевски, "Злочин и казна"
  • "Све су срећне породице сличне једна другој, свака несрећна породица несрећна је на свој начин." - Лав Толстој, "Ана Карењина"
  • "Љубав је оно што нас води ка Богу." - Иван Тургењев, "Очеви и деца"
  • "Не можете силом променити људску природу." - Михаил Булгаков, "Мајстор и Маргарита"
  • "Човек са празним умом је као празан лист папира." - Иван Гончаров, "Обломов"
  • "Живот је леп кад знаш како да га живиш." - Антон Чехов
  • "Све има свој крај, осим хоризонта, он је бескрајан." - Лев Разгон
  • "Љубав и вера - то су две највеће силе које обузимају срце." - Фјодор Достојевски
  • "Највеће богатство човека је његово срце." - Максим Горки

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas