Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСХРАНА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Цео живот је избегавао једну намирницу коју Срби оожавају

Теслино наслеђе није само у његовим изумима, вец́ и у начину на који је живео и одржавао здравље и виталност

1713870610_1704711582_Foto-Arhiva-Novosti-Tesla.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

Никола Тесла, Србин чије је име широм света постало синоним за генијалност и иновативност, није био познат само по револуционарним изумима, вец́ и по животним навикама које су га одржавале виталним и енергичним до старости. Тесла је веровао да су здраве навике кључне од раног детињства. Сматрао је да је његова изузетна снага и виталност резултат живота без порока у младости и истицао важност дисциплине и постављања високих циљева од најранијих дана.

Једна од кључних ствари у Теслиној рутини била је правилна исхрана. Тесла је био заговорник исхране која се састоји од само два оброка дневно, избегавајуц́и намирнице које изазивају киселост и оптерец́ују организам.

„Вец́ина људи конзумира превише намирница које производе киселину. Иако је рибље месо добро за мозак, због високог садржаја фосфора ствара веома јаку киселу реакцију. Киселост организма је наш највец́и непријатељ у старости“, рекао је он. рекао је Тесла.

Није пио кафу нити јео месо

Осим тога, Тесла је избегавао стимулансе попут кафе и чаја и готово потпуно избегавао месо, верујуц́и да ц́е те навике у будуц́ности постати прошлост.

Физичка активност је била још један важан део Теслине рутине. Сваки дан је ишао између десет километара, избегавајуц́и превозна средства кад год је то било могуц́е. Такође је практиковао јогу и редовно се купао и туширао хладном водом.

Иако је вец́ина људи препоручивала осам сати сна сваке ноц́и, Тесла је био редак пример особе која је спавала врло мало, тврдец́и да му недостатак сна није неопходан за одржавање здравља. Упркос супротности његове рутине спавања са конвенционалним веровањима, Тесла се осец́ао потпуно освеженим након само неколико сати сна.

Својим животним примером, и у својој 77. години, Тесла је показао изузетну виталност и енергију. Његова животна филозофија, заснована на строгој дисциплини, здравој исхрани, физичкој активности и специфичним навикама спавања, и данас инспирише многе људе широм света.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas