Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Истраживања кажу да смо у овим годинама најсрећнији и најсамопоузданији: Да ли бисте се сложили?

Мудрост долази са годинама, а истраживања показују да што сте старији, то сте самоуверенији и задовољнији.

1707313463_shutterstock_2040685925.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Према истраживањима, већа је вероватноћа да ће они у својим 60-им бити срећнији и самопоузданији од већине оних у млађим деценијама.

За ово не постоји један одговор, већ неколико фактора.

Подаци показују да људи старости 18-25 година имају највећу стопу депресије. У студији из 2016. године, истраживачи су анкетирали више од 1.500 људи свих различитих узраста о њиховом физичком, когнитивном и менталном здрављу. Открили су да су они у 20-им и 30-им пријавили ниже нивое среће у поређењу са онима у старијим деценијама. Дилип Јесте, психијатар и један од аутора студије, рекао је за Тајм да је то вероватно зато што сте способнији да се одбаците од свакодневних стресова када сте старији. Ваш живот је вероватно стабилнији што сте старији. Рад из 2018. објављен у часопису Псицхологи Буллетин открио је да самопоуздање достиже врхунац око 60 година, за шта аутори студије кажу да је вероватно због стабилнијег окружења. До тог времена, можда сте успоставили чврсте односе, били унапређени на различите позиције на послу или помогли својој деци да одрасту, пише Хуфф Пост.

Када сте старији, срећа значи бити задовољан оним што имате

Једна студија је показала да млађи учесници чешће описују срећу као тренутке када су се осећали усхићено. Они који су били старији описали су да се осећају срећно када су мирни, смирени или опуштени, што је више укорењено у томе да буду задовољни овде и сада, а не да се узбуђују због онога што је пред нама. Ова промена се вероватно приписује повећаном осећају повезаности са другима и тренутним тренутком како старите, према ауторима студије.

Поред тога, једноставна истина је да свако може повећати свој осећај задовољства или самопоуздања. Ваше године не диктирају нужно колико сте срећни, већ ваше навике, сматрају стручњаци.

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas