Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈАПАНСКИ ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Може вам помоћи да упознате најскривеније делове свести

Биће вам потребно само неколико минута

1705148529_shutterstock_1513825088.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Тестови илузије обично се користе како би се истраживало како људски ум перципира и интерпретира визуалне информације.Илузије могу створити различито схватање стварности, често због начина на који наш мозак обрађује информације о бојама, облицима, величинама и другим визуалним карактеристикама. Ови тестови обично укључују слике, цртеже или облике који се поигравају са нашим мозгом како би видео нешто што заправо није присутно или перципира нешто другачије од реалности.

Тестови илузије често се користе у психолошким истраживањима како би се боље разумело како људски мозак обрађује визуалне информације и како су повезане са схватањем света око нас. Такође, могу бити забавни и едукативни, а управо такав је и овај. Јапански тест личности осмислио је Тадахико Нагао и објавио у једној од својих књига. Тест се показао тачним за већину људи који су га решили. Припремите оловку и папир или једноставно замишљајте. Како читате питања, тако замишљајте или записујте одговоре, а можете их и цртати ако желите.

1. Замислите да сте у пустињи и у њој се налази коцка. Видите ли је?

Колико је велика? Од чега је начињена? Где се тачно налази у пустињи? Је ли укопана у песак или стоји на врху песка? Да ли можда лебди? Креће ли се?

2. У пустињи се налазе и мердевине.

Од којег материјала су направљене? Колико су високе? Где се налазе у односу према коцки?

 3. Сада примећујете коња који се појављује.

Колико је он далеко од коцке? Шта ради? Како се креће? Како изгледа? Је ли везан или се слободно креће? Има ли седло?

4. Замислите сада цвет у пустињи.

Где је он смештен у односу на коцку? Колико цветова видите?

5. Сада почиње олуја, замислите је. 

Је ли то велика или мала олуја? Је ли мирна или хаотична? Колика је удаљеност између олује и коцке? Утиче ли олуја на коња, цвет, коцку и мердевине?

Тумачење:

1. Коцка

Представља вас. Ако је велика, ви сте вероватно самопоуздана особа. Могли бисте бити добар менаџер. Ако је мала, ви сте срамежљива и скромна особа, тихи сте и не волите да будете примећени. Ако је коцка укопана у тло, волите планирати и размишљати унапред. Стоји ли на тлу, ви сте прагматична особа која зна шта чини и шта жели од живота. Ако се врти или креће, размишљате "изван оквира" и нисте увек спремни сложити се са стереотипима и конвенционалним схватањима.

Коцка која лебди у ваздуху значи да имате уметничку личност и врло сте маштовити. Ако коцка није од чврстог материјала, означава да се ваш унутрашњи свет и став према животу још увек обликују. Ако је чврста, ви сте потпуно обликована особа којом је тешко манипулисати.

2. Мердевине

Представљају ваше пријатеље. Како сте замислили мердевине, говори о томе колико сте блиски са пријатељима и рођацима и како да се односите према њима. Ако мердевине додирују коцку, блиски сте са њима и решавате своје проблеме уз њихову помоћ. Ако не додирују коцку, ви решавате своје проблеме сами.

Мердевине испод коцке говоре о томе да вас пријатељи виде као вођу и ауторитативну особу. Видите ли мердевине и коцку на истом нивоу, ви и ваши пријатељи сте равноправни. Ако су мердевине изнад коцке, видите своје пријатеље као ауторитативне. Кратке мердевине значе да имате малу групу пријатеља. Ако су високе, ви сте екстровертна особа која има много пријатеља и познаника.

3. Коњ

Симболизује вашег партнера. Видите ли смеђег коња намењеног раду у пољу? Онда желите брачног партнера у којег се можете поуздати. Јесте ли замислили сјајног Пегаза или једнорога? Онда вероватно сањате о некоме кога никад нећете имати или о славној особи.

Ако је коњ везан, то указује на вашу потребу за контролом у односу. Има ли седло, осећате се сигурно са њим. Ако нема, ви свог партнера видите као непредвидиву особу коју не можете контролисати. Ако је коњ удаљен од коцке или се креће у супротном смеру, осећате се удаљено од свог тренутног партнера или далеко од односа каквог бисте желели.

4. Цвеће

Цвеће симболизује децу. Неки људи замисле само један цвет, други виде шарени врт или цвеће које прекрива коцку и целу пустињу. Количина цвећа коју сте замислили означава колико деце бисте желели имати и ваша осећаје према њима. Ако су цветови близу коцке, желите близак однос са својом децом или га већ имате. Ако су удаљени, не бринете посебно о блискости између вас и ваше деце.

5. Олуја

Означава ваше страхове. Ако је удаљена, имате мало брига у животу. Ако је близу коцке, спремни сте суочити се са оним што је испред вас. Ако је олуја изнад коцке, осећате да вас тренутно окупирају невоље.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas