Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једно од најскупљих ВЕНЧАЊА на свету је коштало 60 милиона долара: Раскош изненадио свет, али прича није имала срећан крај (ВИДЕО)

Младенци су били наследница Ваниша Митал и бизнисмен Амита Батија

1660466197_vencanje.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Мр. Репортер
Oglas

Има парова који сматрају да је сулудо трошити новац на венчање, радије бирају да све тихо обаве код матичара, а да се у кругу најбољих пријатеља провеселе. Али није мали број ни оних који су спремни да се за овај посебан дан и те како "испрсе".  У овом другом случају је обично реч о деци мултимилијардера, који ни не знају шта значи реч "штедети" и троше толико новца на венчања да није необично што освану у свим медијима, па чак се упишу и у Гинисову књигу рекорда.

Најскупље венчање до дана данашњег одиграло се 2014. године између наследнице Ванише Митал и бизнисмена Амита Батије. Нико није сумњао да ће Ваниша најважнији дан свог живота претворити у бајку, али таква раскош је ипак изненадила цео свет.

 

Ако нисте знали, Ваниша није рођена са златном кашиком у устима, већ оном од платине и дијаманата! Она је једина ћерка једног од најбогатијих људи на планети и металуршког магната Лакшмија Митала. Јединица овог магната је завршила средњу школу, стекла високо образовање, одбранила диплому МБА на Европској пословној школи, а затим је почела да ради у очевој компанији, где је и данас.

Због овакве посвећености породичном посл, отац ју је наградио не вилом или спортским аутомобилом, већ венчањем из снова! И Ваниша је 100 одсто искористила прилику која јој је дата.

Милиони долара, реке шампањца и хиљаде гостију

Година 2004. је заиста била судбоносна за Ванишу - постала је члан управног одбора "АрцелорМиттала" и супруга финансијера Амита Батија. Пар је одлучило да венчање орагнизује не у Индији, већ у најромантичнијем граду на свету - у Паризу.

Око хиљаду званица добило је позив за церемонију, а о "позивницама" се и данас прича. Осим папирнатих картица са исписаним датумом и местом, све званице су добиле по сребрну кутију са свескама од 20 страница у којима су младенци са њима поделили своје одушевљење због предстојећег славља и изразили велику жељу да им својим присуством увеличају тај догађај...

Ваниш и Амит су се побринули и за сву логистику: изнајмили су дванаест "боинга" који су путовали између Индије и Француске и изнајмили свих 600 соба у хотелу "Интерконтинентал Париз", и то не на ноћ, већ на шест дугих дана. По доласку у у хотел, госте су дочекали мушкарци обучени у народне ношње који су их засипали латицама цвећа.

Гостима је одмах предочено - славиће се недељу дана. Између журки, могли су да се опусте у бањи и уопште не брину о свом изгледу - сваком је обезбеђен лични фризер и шминкер.

Првог дана венчања, званице (иако само жене) чекало је још једно изненађење. Пре уласка у банкет салу, на поклон су добиле Гуцци или Прада торбе. Али то није све. Када су отворили ове ташн, унутра су нашли драго камење. Била је то нека врста захвалнице младе, али и начин да покаже у каквом раскошу и луксузу живи!

Прочитајте још: Сања Маринковић у друштву маркантног мушкарца: Ко је тајанствени човек и да ли је овај лепотан успео да освоји њено срце? (ФОТО)

Ни млада није штедела на дијамантима, кад је реч о њеном стајингу за венчање.  Овог драгог камења је било на огрлици, минђушама и дијадеми, већ и посутих по тканини венчанице, која је блистала тако да се видела из свемира. Забавни програм није био нарочито оригиналан, али је и на њега утрошено много. Гостима је приказан филм о љубавној причи младенаца - сценарио за њега написао је један од боливудских редитеља. Затим су професионални глумци читали љубавне песме, а наступ Кајли Миног био је савршен завршетак првог дана церемоније. Концерт певачице био је изненађење за Ванишу од њеног вољеног тате.

Наредних дана гости су уживали у ићу и пићу, а фешта се одигравала у легендарном Версају, у барокној палати у парку Сен Клу. И сваке вечери у част Ванише и Амита приређиван је ватромет у близини Ајфелове куле. Овај свечани маратон завршен је церемонијом осликавања каном. Сви гости су обукли сарије, а мајсторице су руке и стопала осликале компликованим шарама. Када је боди арт сесија завршена, сви су отишли ​​на журку - ту су наступили познати индијски глумци Шах Рук Кан, Акшаи Кумар и Ашварија Раи.

Иначе, на свадбу није позван ни један новинар, али у медије су свакако процурели детаљи са овог раскошног венчања. Па се тако прочуло да су за шампањац дали као за дијаманте (гости су за недељу дана попили 5 хиљада флаша). Не зна се тачан износ који је милијардер Лакшми Митал потрошио на венчање своје ћерке, али цифрасе креће од 55 до 70 милиона долара.

Паре нису донеле срећу

Није било среће у Нажалост, овакво величанствено венчање није донело срећу Ваниши Митал. Родила је троје деце, али није дозволила себи да иде на породиљско одсуство и све време је радила. Године 2013. је поднела захтев за развод. Овог пута, замолила је свог тату за нову услугу: да се увери да детаљи о њеној неслози са мужем не процуре на Интернет, и да може мирно да започне нови живот.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas