· · Коментари: 0
штедња

Једноставни начини да уштедите новац на свакодневном нивоу: Колико често ручате напољу?

Мале промене у дневним рутинама могу много да нам донесу

1656344659_income-tax-4097292_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Штедња некоме иде добро, а неко колико год да се труди никако да уштеди новац. Здраве новчане навике једноставно морају да се изграде временом. Добро је да почнете са малим променама у дневној рутини и гледате како напредујете.

Како да уштедимо новац?

Ове активности можете да додате свом дану како бисте уштедели више новца:

Скувајте кафу ујутру

Свакодневна куповина кафе за многе је ритуал, али је на дневном нивоу добра количина новца. Не морате да се одричете своје свакодневне рутине испијања кафе, али можете да уштедите тако што ц́ете да је направите сами.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Уколико решите ове ЗАГОНЕТКЕ, значи да сте НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ

Рачун за струју

Смањите свој рачун за струју и помозите планети. Електронски уређаји који су често стално укључени, а не морају сви (као што су пуњачи за телефон) потроше много додатне енергије. Стицање навике да искључујете уређаје из струје када се не користе може да вам уштедети новац на рачуну за електричну енергију.

Пратите дневну потрошњу

Пратите колико новца трошите сваки дан. Ово може да вам помогне да боље схватите у којим областима можете да смањте рачуне.

Сачекајте 30 дана пре куповине

Брза куповина је још један начин да потрошуте више новца него што сте планирали. Покушајте да смањите било какву импулсивну потрошњу. Осмишљавање реалног буџета којег можете да се придржавате је један од начина да се смањи прекомерна потрошња на ствари које вам заиста нису потребне. Препоручује се да сачекате 30 дана да купите неки предмет.

Једите код куће

Покушајте чешће да кувате и једете код куће. Ово је један од најлакших начина за уштеду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.