Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Које су боје очију најређе на свету, а нису ЗЕЛЕНЕ?

Да ли знате ли које су најређе и најнеобичније боје очију у свету, као и шта доводи до тога?

1631534280_shutterstock_1496707223.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Кажу да очи никада не лажу и да су огледало душе. Њима можемо привући, али и задржати нечији поглед, насмешити се, заплакати.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Оно шта сте видели прво на слици говори много о вашем КАРАКТЕРУ (ФОТО)

Према америчком медицинском истраживању, на првом месту по необичности налазе се људи са хетерохромијом, односно различитим бојама очију. То се дешава због релативног вишка или мањка пигмента меланин, а разлика у боји односи се на дужицу. Тако неко, на пример, има једно смеђе, друго плаво око, комбинацију зеленог и црног, плавог и сивог ока...

Очи различитих боја

На другом месту је анизокорија, односно неједнаке зенице, које стварају илузију код посматрача да је једно око тамније од другог, иако заправо није. Црвене или розе очи заузимају треће место на овој листи. Мада мислите да такву боју имају само зечеви, веома ретко су и људи обдарени овако необичним очима. Томе може бити узрок недостатак или потпуно одсуство меланина, као и албинизам.

Шта је ређе: Љубичасте или зелене очи?

Црвенооке следе лепотани/лепотице са љубичастим очима, попут Елизабет Тејлор. Они су њима "награђени" такође због одсуства или мањка меланина, али у комбинацији са рефлексијом очних крвних судова. Рангирана на четврту позицију је сива боја очију, до које долази са повећаном количином колагена у организму. Наиме, када је колаген повећан у строми, а уз то особа поседује и врло малу количину меланина, долази до сиве боје очију.

Прочитајте још: Откријте НАЈМОЋНИЈУ особину коју поседујете: Да ли сте прво уочили ТИГРА или ДРВЕЋЕ?

Тек на петом месту налазе се зеленооки, мада воле за себе да говоре да су јединствени, јер их има у малом проценту у односу на друге - тек два одсто људи има очи ове боје. За њихову нијансу заслужна је комбинација мањка пигмената, меланина и липохрома.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas