Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које ТАЈНЕ СИГНАЛЕ је краљица Елизабета слала преко своје ТОРБИЦЕ: Сваки модни комад је имао своју сврху

Правила облачења краљице Елизабете нису за циљ имала само да прате модне трендове

1662718507_profimedia-0720920800.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ако сте мислили да је краљица Елизабета могла да носи шта год пожели, преварили сте се.  Ово су нека од правила којих се без изузетка придржавала, а нека од њих ће вас изненадити.

Краљица је увек носила шарену одећу како би се истакла у гомили

Од светлих капута у свакој нијанси до шешира у дугиним бојама, краљица је често бирала изузетно јарке боје за своје одевне предмете када је у јавности. И постоји добар разлог за то.

Према краљичином биографу, Роберту Хардману, једном приликом је рекла: „Никада не могу да носим беж јер тако нико неће знати ко сам ја“.

Ношењем боја краљица може да се издвоји у маси и људи могу рећи: „Видео сам краљицу“.

Прочитајте још: Да ли знате због чега краљица Елизабета никада није ишла у школу?

Краљевске жене носе тегове у рубовима хаљина

Да би избегле да се хаљине разнесу на ветру, жене у краљевској породици стављају тегове у поруб хаљина. Стјуарт Парвин, један од краљичиних модних дизајнера, рекао је за Дејли мејл: „Користим тегове за завесе у те сврхе из одељења за завесе Питера Џонса. Ми их зовемо пени теговима.“

Торбе шаљу тајне сигнале

Краљица је имала своје тајне сигнале којима је обавештавала своје особље када је спремна да престане да разговара са неким.

Према краљевском историчару Хугу Викерсу, ако је краљица на неком догађају и жели да прекине разговор, пребациће торбу са своје уобичајене леве стране на десну. Она такође користи своју торбу као знак да је спремна да напусти догађај, јер када је стави на сто, она даје петоминутно упозорење да ће ускоро отићи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas