Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мали генијалац: САМ НАУЧИО ДА ЧИТА СА 2 ГОДИНЕ, СА 4 УМЕ ДА БРОЈИ НА 7 РАЗЛИЧИТИХ ЈЕЗИКА (ФОТО)

Овај малишан је са само 26 месеци течно читао књиге својих родитеља

1674545950_Indipendant-Fb-printscreen.png
Пхото: Фацебоок принтсцреен/ Тхе Индепендент
Oglas

Теди Хобс сада има 4 године, а прихваћен је као најмлађи члан Менсе у Енглеској. Ово чудо од детета,  научио је да чита сам када је имао само 2 године, а његова мајка Бет Хобс, каже да је '' учио гледајући дечји програм на Тв-у, и копирајући звуке слова''.
Менса прихвата људе који остваре резултат од 98% или више, на сертификованом тесту интелигенције.

'' Почео је истражује слова, па када смо га послали назад у обданиште, након ''локдауна'', рекли смо им да мислимо да је научио сам да чита'', изјавила је дечакова мајка за ББЦ.

Прочитајте још: Ко је ваш АНЂЕО ЧУВАР? Израчунајте ко вас штити на основу датума рођења

Фото:Фацебоок принтсцреен /СомерсетЛиве

'' Добили смо позив из обданишта, од учитеља из предшколског који је рекао- да он уме да чита!'', присећа се Бет.

Али касније су Тедијеви родитељи имали још више разлога дта изненађење.

'' Играо се на свом таблету, правећи ове звуке које нисам могла да препознам, па сам га питала шта је то, а он је рекао- Мама, бројим на мандаринском (кинеском)'', рекла је Хобсова. Теди сада већ уме да броји до 100, на 7 различитих светских језика...

Прочитајте још: Оптичка илузија са печуркама и мишем: Најбржи су успели да је реше за девет секунди - да ли можете да оборите рекорд? (ФОТО)

Теди је постао члан престижног удружења за најинтелигентније људе на свету, са само три године, и тренутно је најмлађи члан у родној земљи, Енглеској. 

''Почео је да схвата да његови пријатељи још увек не читају, а он не разуме зашто, али је нама веома битно да га
држимо приземљеног'', рекла је ова мајка за ББЦ, и додала:
'' Ако може да ради све ове ствари, онда супер, али он на то гледа овако 'да, умем да читам, али моји другари трче брже од мене', тако да сви имамо индивидуалне таленте'', закључује она.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas