· · Коментари: 0
НЕПРАВДА

Модни дизајнер открива ПРАВИ разлог зашто су џепови женских фармерки мањи од мушких

Да ли сте икада упоређивали женску одећу са мушком и запитали се зашто имамо тако мали простор у џеповима у поређењу са пространим мушким џеповима?

1641285429_woman-g06a6ca6a0_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Стручњак Емили Келер, која се бави модним дизајном већ 10 година, објаснила је да су женски џепови мањи, или често лажни, јер смањује трошкове како би се смањила величина и тканине које се користе.

Једно од најчешће постављаних питања о женској одећи је зашто џепови у женским фармеркама и хаљинама тако често недостају или су веома мали.

Док у џепове мушких панталона могу лако да стану њихов телефон, новчаник, кључеви и још много тога, мало је вероватно да ћете моћи да убаците чак и паметни телефон у џепове већине женских фармерки.

Који је разлог иза велике модне неправде?

Емили је открила све кад је рекла: „Постоје 3 разлога зашто се женска одећа прави са лажним џеповима или без џепова уопште."

Један – јефтиније је. Прави џепови коштају више новца.

Емили је наставила: „А са помамом за брзом модом, нема разлога да се прави квалитетна функционална одећа. Боље су профитне марже за компаније када елиминишете џепове."

Прочитајте још: Да ли знате чему служи ГОМБИЦА на зимској капи? Објашњење ће вас ИЗНЕНАДИТИ

„Фокус јефтине одеће обично је визуелна естетика и тренд. Са вишим ценама, долазе промишљено дизајнирани комади са фокусом на безвременост, дуговечност, квалитет и функцију, уместо тренда."

Фото: Пиксабеј

Два – разбија људски облик.

„Пошто су женске фармерке данас намењене да пристају уз тело, обрис два додатна слоја тканине за предње џепове је прилично видљив. (А на основу тачке бр. 1, јефтина тканина је тања. Тако да је обрис џепа ВЕОМА видљив.)

„Онда, ако заиста ставите нешто у те џепове, имаћете глатку силуету ногу од глежња до средине бутине, а онда иде квргава избочина на горњем делу бутине."

Три – Џепови постају наборани

„Већина женских фармерки је направљена са одређеном количином растегљиве ликре. Ако се користе стварни џепови, тканина се растеже и имаћете наборане празне џепове."

„Знате како се подручје колена мало растеже? Иста ствар се дешава са џеповима када се истегну са стварима унутар њих. И не кривите модног дизајнера, јер вероватно није њихова кривица. Настојимо да радимо свој посао и дизајнирамо промишљену одећу. Али оно на шта се заправо своди је буџет. Постоји само мало тога што можемо да урадимо."

Историја женских џепова

Дакле, према овом модном дизајнеру, све се своди на новац, али историја џепова у женској одећи такође садржи разлоге зашто су тако често изостављани.

У средњем веку, и мушкарци и жене носили су торбе налик џеповима које су висиле са каишева испод њихове одеће, али како је одећа постајала све модернија, оне су исечене од женске одеће.

На медиа.цом је откривено да су током Француске револуције и спољашњи и унутрашњи џепови били протерани из женске одеће како би их спречили да сакрију и носе забрањене материјале.

До 1790-их жене нису имале другог избора него да уместо тога користе мале украсне торбе, зване ретикуле, у које су једва могли да стану марама или новчић - то је био почетак ручних торби."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.