Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВУЛКАН

Највиши и најактивнији вулкан Етна прорадио, лава летела 100 метара у висину (ВИДЕО)

Медији су известили да се пробудила Етна, највиши и најактивнији вулкан у Европи.

1611128425_rffdg.png
Фото: Принтскрин / јутјуб / Глобал Неwс
Oglas

Лава се из Етне излила у два крака, први је кренуо ка пустој долини Бове, а други се прелио на северни део кратера вулкана.

Прочитајте још: Овог човека људи унајмљују да не ради ништа: Његов посао је невероватан

Ерупција лаве, праћена облаком пепела, која је досезала и неколико стотина метара увис, била је спектакулрана, изјавили су очевици.

Вулкански пепео прекрио је аутомобиле у селима на Сицилији, након што је југоисточни кратер вулкана избацио ужарену лаву.

Прочитајте још: Да ли сте се питали зашто је снег БЕЛЕ БОЈЕ? А постоји и плави, црвени и розе!

Локалне власти известиле су да је црни пепео пронађен и у местима удаљеним двадесетак километара од Етне.

Ерупција је била видљива и из града Таормина удаљеног педесетак километара.

Експрес подсећа да је на Бадње вече 2018. године због ерупције Етне авио-саобраћај био у прекиду, а да је четири дана након тога земљотрес јачине 4,9 степени, са еписцентром близу градића Катаније, потресао острво.

Прочитајте још: Пет ТРИКОВА уз које ће сваки дан бити МАКСИМАЛНО ПРОДУКТИВАН

Том приликом је четворо људи повређено, а неколико зграда оштећено. На сртећу, није било жртава.

Прво забележено сведочанство о ерупцији Етне, вулкана високог 3.300 метара, сеже још од 425. године пре нове ере, а иако су ерупције честе, ретко проузрокују велику штету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas