Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА

Немате партнера за ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ? Ипак, то и није тако лоше, а разлог је невероватан

Научници тврде, да немате разлог да се осећате усамљено

1644763565_samoca.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Пошто нам је Дан заљубљених пред прагом, многе особе које немају партнера почињу да осећају самосажаљење. Ипак, тврде научници, то не треба да их оптерећује.

Прочитајте још: ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ није увек симболизовао ЉУБАВ: Ове чињенице сигурно нисте знали о популарном празнику!

На тај чувени дан кад већина парова слави своју љубав, 14. фебруара, усамљеници се могу осећати изоловано и усамљено, напомињу истраживачи. Међутим, то не би требало да их брине, јер је то можда и добро за њих.

Нема разлога за бригу

- Истраживања у последњих десет година указују да је усамљеност нешто више од личног доживљаја, јер може помоћи појединцу да се боље прилагоди специфичним условима окружења- каже Џон Кациопоат и његов тим са Универзитета у Чикагу. Он у извештају објављеном у журналу "Цогнитион анд Емотион" пише да, захваљујући усамљености, људи повећавају вероватноћу да пренесу своје гене.

- Бол који осећају усамљене особе служи да обнови везе које су нам потребне за опстанак и повећају поверење у друштво и колективну акцију - додао је.

Међутим, има и лоших вести - истраживачи кажу да усамљенике други гледају негативно у погледу њиховог психосоцијалног функционисања, па чак и актрактивности.

Прочитајте још: НАЈЛЕПШЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ: Мисли, речи и дела љубави су најдрагоценији поклони које можемо дати

- У друштву, особе које нису усамљене имају негативан однос према усамљенима, што утиче на то да се осећају још више изоловано", пишу истраживачи. "Штавише, појединци оцењују особе супротног пола, које су усамљене, и као мање друштвене."

Не очајавајте, уколико немате партнера за предстојећи празник, пронађите себи занимацију, па посветите се својим пријатељима, некој доброј књизи или филму, а што се тиче љубави, она је увек присутна, само је у правом тренутку треба препознати. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas