Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОПТИЧКА ИЛУЗИЈА НЕВЕРОВАТНО ПОДЕЛИЛА КОРИСНИКЕ ИНТЕРНЕТА: Да ли је капа зелена или браон? (ВИДЕО)

Отелиа Кармен поделила је видео своје нове зимске капе на ТикТоку, и то је било довољно да изазове бурну расправу међу корисницима ове друштвене мреже који никако нису могли да се сложе око тога да ли је капа смеђа или зелена.

1700310546_shutterstock_794523025.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 - Данас сам купила ову зелену капу у продавници и донела је кући...кад сам га извадила, помислила сам: ‘Зашто је сада смеђа?’ - упитала је Отелиа.

Тада је схватила да се то догађа због феномена званог метамеризам.

Метамеризам је промена боје која се рефлектује на објекту због различитих спектралних емисија из различитих извора светлости. Углавном, сваки извор светлости има своју боју, па када се пројектује на осликану површину, утиче на боју те површине.

У овом случају можемо видети да је због расвете у продавници Отелијина капа била зелена, али осветљење у њеној кући учинило је да изгледа смеђе.

Чак је и у њеном дому капа мењала боје из црвене у смеђу у трпезарији. А у спаваћој соби капа је постала зелена. Одлучила је да изнесе своју капу на природно светло да види које је боје. Показала је да је капа, заправо, смеђа.

Ни њени пратиоци не могу да се сложе које је боје капа, а мноштво коментара и преко седам милиона прегледа колико су до сада забележила ова два њена снимка показују потпуно супротне стране.Једна корисница тврди да је капа још увек браон боје, док је зелена нијанса илузија.

– Боли ме мозак од овога, које је боје на крају? - упитао је један корисник.

 

@oteliacarmen Why lighting should be just as important as color/material selections!! #interiordesign #learnontiktok #designertips #colortheory #shopwithme ♬ Do It To It - ACRAZE

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas