Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам знакова откривају да ли сте НАРЦИСОИДНА ОСОБА: Проверите да ли их поседујете

Особе које имају нарцисоидни поремећај личности дубоко у себи прикривају недостатак љубави

1663836129_daniel-monteiro-0PldvPd38AE-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Нарцисоидни поремећај личности у савременом свету постао је црвена заставица, посебно када је реч о емотивним односима. Термин нарцис почео је данас више да значи од сујете и превисоког самопоштовања. Особама које имају нарциосидни поремећај личности потребна је подршка у виду стручног лица, психолога и психотерапута, како би освестили које обрасце понашања треба да избегну, као и како да се ослободе трауме или негативних емоција које су у њима дубоко потиснуте. Прва ствар коју нарциси на том путовању освешћивања треба да ураде јесте да схвате да и они заслужују да буду вољени, као и да они имају способност да воле - само су је дубоко у сбеи закопали.

Доносимо вам 8 знакова који могу да укажу да сте нарцис:

1. Волите стално да будете у центру пажње - Нарциси често говоре о себи и преувеличавају своја достигнућа. Можда ћете открити да додајете чињенице у своје приче како бисте импресионирали друге. Нарцисима је потребна стална пажња. Без обзира колико говорите нарцисима да их волите, да им се дивите или да им одобравате, то никада није довољно јер дубоко у себи не верују да их ико може волети. Они су заправо несигурни и плаше се да се не уклопе. Имају сталну потребу за похвалама и одобравањем других како би ојачали свој крхки его. Често не бирају средства како би били у центру пажње.

Прочитајте још: Ове ствари треба да престанете да радите ако желите да привучете ОБИЉЕ И СРЕЋУ: Блокаде које сами себи постављате

2. Имате навику да дајете нежељене савете - Нарциси су особе које су информисане о свему, све знају и у све могу да се укључе. Често дају савете другима, чак и ако их нико није питао. Склони су сталном критиковању, стално код других трае негативности.

3. Нарциси могу бити изузетно шармантни - Лако могу да шармирају и освоје друге, било да је реч о послу, љубави или пријатељству. На први корак ће вас импресионирати, а тек касније откривају своје право лице у доносима.

4. Склони сте сталном такмичењу - Здрав такмичарски дух је једна ствар, али нарциси доводе ствари до крајности. Нарцис жели да победи у скоро свим областима - на тениском терену, у канцеларији, чак и у породици. Ова опсесивна жеља да се дође на врх отежава прослављање успеха других људи. Тешко прихватају пораз и могу учинити све како би били доминантни.

5. Познати сте по томе што се љутите - Нарцис изгледа као самоуверена особа коју није битно шта други људи мисле, али заправо они се љуте за сваку ситницу. Желе сталбно да буду у праву, у супротном показаће љутњу и незадовољство.

6. Не признајеш своју кривицу - Нико не воли грешке или пропусте, али нарциси су тип особе који никада неће признати грешку и преузети одговорност за своје поступке. Нарциси ће користити методе као што су порицање, одбацивање и пребацивање кривице на друге људе.

7. Недостаје вам емпатије - Недостатак емпатије је једна од најпрепознатљивијих особина нарциса. Они буквално нису у стању да осете емоције других људи и да покажу искрено саосећање према њима. Нарциси имају мало способности да саосећају са другима и не разумеју природу осећања.

Прочитајте још: Како се пише: НЕПРАВИЛНОСТ или НЕ ПРАВИЛНОСТ? Само један облик је исправан

8. Борите се са јаким несигурностима - Нарциси увек траже потврду од других људи, јер се стално плаше да не буду исмејани, одбачени или погрешни. Нарциси се плаше сваке стварне интимности и рањивости јер мисле да ће неко моћи да увиди њихове мане, осуди или их одбаци.

Ако сте ођедном схватили да имате особине нарциса, не брините, побољшајте своје вештине, научите да слушате друге, саосећате са људима, не кривите све око себе, верујте да сте вредни љубави управо тако својим право рођења, и бићете изненађени када приметите да у вашем животу има мање сукоба како ваши односи постају јачи и доносе више среће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas