· · Коментари: 0

Ова стара ЈЕВРЕЈСКА ПОСЛОВИЦА ће вам помоћи да видите ко вам је прави пријатељ, а ко се вешто претвара

Иако то можда не желимо да признамо, некада нам људи које волимо не желе добро

1660155508_Foto-Pexels-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс

На нашем животном путу сусрећемо разне људе, и док нам неки од њих брзо прирасту срцу, на крају се испостави да је процена била потпуо погрешна. Посебно је у данашње време тешко пронаћи особу на коју можемо заиста да се ослонимо, правог пријатеља, јер многи испред свега стављају корсит.

Управо вам једна стара јеврејска пословица може помоћи да разоткријете људе! Када год нисте сигурни да ли вам је нека особа искрен пријатељ или се само претвара, нека вам ове речи буду на памети:

"НИКАДА НЕ ВЕРУЈ ОСОБИ КОЈА ПРИЧА О ПРОБЛЕМАМА, АЛИ КРИЈЕ ОД ВАС СВЕ РАДОСТИ."

Дакле, сматра се да вам није прави пријатељ онај који дели са вама само лоше ствари из свог живота, док лепе прећуткује. Особа која вам верује, цени ваше мишљење и воли вас, никако неће сакрити добре вести попут: унапређења на послу, остварења неке жеље, постигнутог успеха, проналаска нове љубави, добијања бонуса итд.

Међутим, ако стално прича о проблемима са вама, а када су лепи и радосни тренуци настаје мук, то значи да између вас не постоји снажна веза.

Истина је да не треба бити хвалисав, никоме не прија егоцентрична особа , али када причате о позитивним стварима са мером и са правим људима, то је одлика да чврсто пријатељство заиста постоји.

Са друге стране, то никако не значи да са својом другарицом или другом не поделите недоумице, несигурности, страхове, проблеме који вас муче, затражите од њих помоћ.

Црвени аларам мора да вам се упали код особе која се стално фокусира на жаљење и причање о проблемима, могуће је да црпи вашу енергију и жели да вас искористи.

Прочитајте још: Све што треба да знате о СУНЧАЊУ: Многи су били у заблуди и правили ову ГРЕШКУ

Они које вас стално зову и изнова траже помоћ, од себе увек праве жртву, али када настане радост и светла страна живота заборављају на вас, нису вам прави пријатељи. Обично када вама нешто затреба нема их нигде!

Чувајте се људи који у нечијем отвореном срцу виде шансу да извуку корист, такви људи су емоционални вампири.

Свако познанство се дешава са разлогом, па нам тако и сусрети са негативним људима доносе веома важно животно искуство. Много боље и брже можемо да увидимо које односе заслужујемо, а који нас само троше.

Живот је тако кратак и непредвидив, зато је најбитније да будете искрени према себи. Уколико приметите да вам неко не прија и да није заслужио да вам буде пријатељ, немојте трошити своје драгоцено време на њега.

Добро размислите какве међуљудске односе храните и да ли вам они пријају. Окружите се људима који вам милују душу, тада лепе ствари постају још лепше, а проблеми се лакше подносе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.