Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ПОТПУНА ТИШИНА

Ово је НАЈТИШЕ МЕСТО на свету: Након 30 минута у овој соби почињете да лудите! (ФОТО/ВИДЕО)

Лабораторија Орфилд у јужном Минеаполису, дом је просторије коју је Гинисова књига рекорда својевремено прозвала „најтишим местом на земљи“.

1620990335_Untitleda.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Трансцендентал медија
Oglas

Лабораторија се назива и анехогена комора, што значи да нема одјека јер соба апсорбује 99,99 посто звука. Разни произвођачи га користе за тестирање јачине звука и квалитета звука производа - а такође може да натера човека да полуди.

Најдуже што је неко издржао у овој соби је 45 минута, јер већ после 30 минута почињете да халуцинирате.

Типична тиха спаваћа соба ноћу мери око 30 децибела; ова комора мери -9 децибела. Израђена је од акустичних клинова од фајбергласа дебелих 3 метра и двоструких зидова од изолованог челика и бетона дебљине скоро пола метра.

Прочитајте још: Питали смо књижаре ШТА СРБИ ЧИТАЈУ: Забрањена "Књига о Милутину" поново добија публику, а ОВО су најтраженије књиге!

У недостатку спољне буке, постоји само присуство избезумљујуће тишине којој се уши прилагођавају. Како се уши прилагођавају тишини, звукови откуцаја вашег срца, желуца и плућа једина су вам референца, што вас може у потпуности дезоријентисати.

Од 2015. године, у Гинисовој књизи рекорта, титулу "најтише собе на свету" носи Мајкрософтова тиха соба у Вашингтону.

Орфиелд објашњава да је једини начин да дуже време останете у соби, да седнете. Оријентација особе је у великој мери обезбеђена звуковима који се испуштају приликом ходања или стајања, а како се ти звучни сигнали одузимају, перцепција постаје искривљена, а равнотежа и кретање постају готово немогући подвизи.

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Ове кинетичке скулптуре ХИПНОТИШУ сваког ко у њих гледа више од 30 секунди! (ВИДЕО)

Најдужи период који је неко издржао у овој соби, је 45 минута. 

Од 2015. године, рекорд за најтишу собу на свету држи тиха соба, коју је направио Мајкросорф у држави Вашингтон. Ова соба мери - 20 децибела. За разлику од Орфилда, који је постао права туристичка атракција, Мајкрософтова тиха соба није отворена за јавност.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas