Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет КАРАКТЕРИСТИКА људи који имају јаку вољу: Да ли сте међу њима?

Они увек настављају даље упркос свим тешкоћама

1680719679_karakteristike.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Унутрашња снага је оно што човеку даје моћ да се бори са разним препрекама, околностима и тешкоћама. Често нисмо свесни колико снаге имамо у себи, као и колико су нека искуства која сматрамо негативним допринела да имамо ту невероватну снагу. Унутрашња снага нас подстиче да идемо ка својим жељама и сновима, да се стално развијамо и радимо на себи.

Тешко је рећи за неку особу како има невероватну унутрашњу снагу, јер се то разликује од начина живота, оконости, ситуације, али постоје одређенеи квалитети по којима се посебно истичу особе са снажном вољом.

Сазнајте шта разликује особу јаке воље и које су јој особине својствене?

1. Посвећеност сопственим идеалима

Да бисте се некако ефикасно носили са својим проблемима и потешкоћама, прво морате да сазнате ко сте заправо. То значи идентификовање и праћење сопствених вредности, ставова и принципа.

2. Не дозвољавају да страхови превладају

Никада не знате шта може да се догоди док не покушате. Страх је основна људска емоција, омогућава вам да будете критични према својим способностима и да не скачете у кавез са тигровима. Ипак, колико страх може да буде користан, он може и да вас спутава и блокира да урадите велике ствари у животу. Сви ми, с времена на време и у зависности од ситуације, имамо своје страхове, али је важно да разликујете стварну опасност од замишљене да бисте постали најбоља верзија себе.

3. Способност да одрже реч

Нема потребе да дајете празна обећања – она која не можете или не желите да испуните. Ваша реч треба да има бар неку апстрактну цену и тада ће вас видети као достојну особу. Људи јаке воље пажљиво бирају шта обећавају и говоре, чврсто стоје иза својих речи.

4. Способност препуштања и прихватања пораза

Не можете увек победити. Цео живот је изграђен на стицању искуства и истраживању нових ствари. И немогуће је истражити нешто ново без неуспеха и грешака. У животу се често можете суочити са лошим идејама, плановима који се не остварују, чак и неуспесима. Али, у многим тренуцима било је вредно ризиковати. Упркос паду, људи снажне воље спремни су да отресу прашину и наставе даље.

5. Способност прилагођавања

Једина стална ствар у животу је промена. Особа мора бити способна да се прилагоди и сналази у новим и необичним условима. Иако нам промене често изгледају застрашујуће и не желимо да их прихватимо, многе промене доносе важне лекције, а неке од њих се баш догађају са добрим разлогом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas