Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОБЕГЛА ОД КУЋЕ И УДАЛА СЕ ЗА НАЈОПАСНИЈЕГ ЧОВЕКА НА СВЕТУ: Ко је била Марија, жена која је остала уз Пабла Ескобара и бескрајно га волела до смрти

О Паблу Ескобару се све већ зна, али његова једина жена Марија није толико позната јавности, сазнајте њену страну приче

1707223964_73782_pablo-eskobar_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Цео свет зна ко је био Пабло Ескобар, хладнокрвни убица, терориста, трговац кокаином... списак је дугачак али све у свему један опасан човек. Међутим за своју породицу, Пабло је био само брижни муж и отац.

Али ко је била Марија, жена која је остала уз Пабла и бескрајно га волела до смрти?

Марија Викторија Хенао је била супруга Пабла Ескобара све до 1993. године, када је колумбијски нарко-терориста убијен од стране органа реда на крову једне зграде у Меделину.

Када је имала 13 година, Марија је упознала Пабла преко свог брата Карлоса, који је наводно радио за Паблов картел у Меделину. У то време, нарко-бос је био у успону и тек се прочуло за њега, па се Карлос надао да ће Пабло бити његова карта за успех.

Већ при првом сусрету, освојио је њено срце својим шармом и великодушношћу, обасипао ју је пажњом, поклонима и музиком, најбољом у Колумбији, певао јој је романтичне баладе док јој се удварао. Марија се осећала као принцеза из бајке и била је уверена да је удаја за Пабла, који је тада имао 26 година једина исправна. С друге стране њен отац се није слагао са овим браком, јер је знао за Ескобарове махинације у пословању са дрогом и мислио је да ће Марија бити "усисана" заједно са њим у целу причу. Марија није марила и никога није слушала, волела је свог мужа и поклонила му своје срце и поверење.

Годину дана касније, са 16 година, родила је њихово прво дете, Хуана Пабла Ескобара. Нажалост, у то време Пабло је почео показивати и другу страну себе. Са малим дететом, Марија је морала да се помири са Пабловим раскалашним понашањем и великом употребом дрога.

Међутим она до дана данашњег инсистира на томе да су је држали у мраку о незаконитим активностима њеног супруга. Каже како је први пут сазнала за посао са дрогом тек када је Пабло приведен. Тада је ушла у њихову спаваћу собу након што су га полицајци ухапсили, а на кревету је био велики кофер који када га је њен муж преврнуо преливао се готовином и испале су 3 велике кесе пуне белог праха.

Дакле, да ли је Марија била искрена у својој тврдњи или је покушавала да избегне затвор није сигурно, неки кажу да је била лаковерна девојка која није знала да је њен „шармантни принц“ криминалац. Други пак тврде да је знала у шта се упушта и да је годинама касније, када је била старија, већ била зависна од раскошног начина живота и није могла једноставно да оде. Шта је истина, само Марија заиста зна. Али једно је сигурно, дошло је време када више није могла да игнорише и превиди „посао” свог мужа. Пред крај, када су Марија и њена деца хтели да посете Ескобара, чланови картела су им везивали очи и на тај начин их доводили до сигурне куће у којој се он скривао. Током овог опасног периода који је довео до Паблове смрти, његова жена је живела у сталном страху да ће је убити један од непријатеља њеног мужа.

Након Паблове смрти, Марија Ескобар и њена породица су се сакрили. Променила је име у Марија Изабел Сантос Кабаљеро и једно време нико није знао где су. Како су године пролазиле, а остатак Колумбије настављао са својим животима, Марија је почела да осећа да је безбедно да се врати у своју домовину. Онда, једне ноћи 1999. године, полиција је путем анонимне дојаве сазнала где она живи у Аргентини. Цела породица приведена је и оптужени су за крађу и прање новца. После 15-месечне истраге, закључено је да нема довољно доказа који би подржали оптужницу. Провела је 4 године у затвору пре него што је коначно пуштена на слободу 2005. године након чега је направила дом за себе и своју породицу у Буенос Ајресу.

Њена књига "Госпођа Ескобар: Мој живот са Паблом" осветљава нам њеног злогласног мужа и њену везу са њим. Поводом књиге она је рекла: „Постоји много мишљења око мог живота од стране људи који не знају ништа о мени, према томе мислим да је моја дужност према својој деци да сазнају моју страну приче. Такође желим да мој шестогодишњи унук зна шта се заиста догодило." Упитана зашто је до краја остала са Ескобаром она је открила да је подносила афере, усамљеност, понижења, увреде, лажи и покушаје отмице своје деце зато што га је волела изнад свега. Такође то повезује и са тим што је одгајана у мушкој шовинистичкој култури у којој су жене пратиле своје мужеве без питања. Додаје и да се плашила да ће је Ескобар повредити ако га остави.

И након свих ових година Марија истиче да јој је тешко да помири љубав коју осећа према Паблу Ескобару са ужасним стварима које је он учинио, те да осећа огромну тугу и срамоту због бола који је њен муж нанео не само породицама својих жртава, већ и целој земљи Колумбији и јавно се у његово име извинила.


БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas