Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правите листу гостију за венчање? Ове грешке према стручњацима треба да избегнете

То је деликатан процес, али не мора да буде стресан

1712497384_shutterstock_151832219.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састављање листе гостију за дан вашег венчања може бити забавно јер значи да сте кренули са самом припремом посебног дана. Али овај процес некада може да буде стресан, посебно када покушавате да одредите број људи које можете да угостите на свом венчању.

Осим тога, једноставно може бити тешко сузити листу гостију када помислите на све важне људе из ваших живота.

Важно је да имате на уму да чак и ако је максимални капацитет места одређен број, испуните просторију само људима за које заиста желите да пристуствују вашем венчању.

- Док креирање листе гостију за венчање може бити стресно, увек је важно запамтити да ваша прослава треба да буде радосна, значајна и интимна, без обзира на то колико гостију има - каже Џен Гланц, огранизатор венчања за Бридес. 

Које грешке чинимо приликом састављања списка гостију?

Не чините почетну листу превише малом

Чак и ако имате мање венчање, Гланц наглашава да када седнете да направите почетну листу, напишете све -

- После тога, запишите поред сваког имена број: 1, 2 или 3. Користите „1“ ако позивате ову особу јер апсолутно желите да буде тамо и не можете да замислите свој посебан дан без ње. Користите „ 2" ако нисте сигурни шта мислите о томе да буду тамо или да их позовете, и "3" ако осец́ате било какав притисак да их позовете и наведите зашто - објашњава она. На тај начин можете осигурати да имате пуну листу свих важних особа испред себе, а затим можете да је сузите уколико има потребе за тим.

Избегавајте да имате Б листу

- Ако особа није на вашој главној листи, велике су шансе да је нисте заиста желели на својој прослави.

Не чекајте предуго да пошаљете позивнице

Пошаљите своју званичне позивнице и нешто раније него што се очекивало (и три месеца пре венчања) како бисте што пре могли да добијете одговоре на позиве.

Избегавајте да позивате превише људи са којима нисте блиски

Када је у питању избор да ли да позовете људе са којима нисте блиски, али се можда осец́ате обавезним да их позовете (ово је често случај са члановима шире породице), Гланц саветује паровима да имају одређени број чланова проширене породице (или гости сличне категорије) које ће позвати, а да онда додатно размисле, пише Бридес.

- Постављање ограничења ц́е вам помоц́и да заиста сузите списак и фокусирате се на то кога бисте желели да имате тамо у односу на кога осец́ате обавезним да позовете, али не желите да буде на прослави.

На крају крајева, дан вашег венчања се односи на вас као пар. Верујте свом уму када је у питању листа гостију! Додајте име на своју листу гостију само ако дубоко у себи желите да будете поред те особе на ваш посебан дан и загрлите их.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas