Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕЛЕПА СРПКИЊА СТУДЕНТ ДЕЦЕНИЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Анђела за годину дана дала по две године, на два факултета! (ФОТО)

„Преко трња до звезда“ овим речима може да се опише живот породице Лазаревић

1687859143_studentkinja-NASLOVNA.png
Фото: Фацебоок принтсцреен/Андјела Лазаревиц
Oglas

Породица Лазаревић је прошла много тога у животу, да би се данас Француска „поклонила“ Анђели одајући јој велико признање.

Њени резултати показују да је прави геније, а њени професори говоре да Француска не памти оваквог студента. Породица Лазаревић живи у Мецу, на истоку Француске а ово је њихова прича.

Драгана и Богдан су из Пећи са Косова и Метохије. После повлачења српске војске и полиције у јуну 1999. године, они су напустили Косово и Метохију. Оставили су свој дом и кренули у непознато. Пут их је одвео у Врњачку Бању где су се доселили. После неколико година добили су ћерку Анђелу. Међутим, тешка економска ситуација тих година у Србији, Лазаревићеве је натерала да се још једном селе, објавио је сајт Сви Срби у Паризу, који окупља наше људе који тамо живе и раде.

Одлучили су да пробају „преко“ и 2010. године долазе у град Мец, на истоку Француске, где покушавају да се снађу. У почетку Лазаревићима је било веома тешко. Без познавања језика и без боравишне дозволе, Богдан, као глава породице, налазио је ситне послове како би прехранио породицу. Ова вредна и поштена породица регулисала је свој статус у Француској 2017. године а Анђела је у међувремену добила сестру Миу и брата Милоша.

Већ од почетка школовања у Француској Анђела је показивала велико знање и уз марљив рад постизала је фантастичне резултате. Добијала је разне похвале и признања током свог основног школовања а онда је дошао тренутак да упише факултет и да одлучи које ће занимње одабрати. Избор је пао на студије медицине.

Анђела је у претходној години постигла такве резултате на факултету да јој се клања цела Француска. Наиме за само једну годину, дала је по две године и то на два факултета. На Медицинском факултету и на Факултету физике и хемије, са максималним оценама. Њени професори на оба факултета не штеде речи хвале. Говоре да одавно нису видели тако неког генијалца.

Анђела је на факултету у Нансију, од 1.470 студената изабрана за најбољег студента а након тога јој је исто признање добила и на националном нивоу у својој бранши. А знајући да Французи не препуштају ништа случају, понудили су јој већ од 2024. године специјализацију као натпросечном студенту.

Међутим добар глас, далеко се чује, па је и Швајцарска послала понуду да стипендира у потпуности Анђелу и плати јој комплетну специјализацију такође под назнаком „натпросечног студента“. И заиста, Анђела је натпросечни студент.

Анђела је од скора добила француско држављанство али не заборавља одакле потиче и долази. Она је рекла за сајт да „српски дух ми свакодневно помаже да будем првенствено бољи човек и да на најбољи начин представљам наш народ“.

До септембра Анђела нема никаквих обавеза на факултету, а онда креће у нову школску годину надајући се још бољим резултатима. Она је послала поруку свим нашим младим људима који живе ван Србије:

- Искрено, ја сам јако везана за Србију, и желим да поручим нашим младим генерацијама које живе овде да се само боре, и да на све начине покажу нашу интелигенцију. Не сме и не може ниједна препрека да заустави успех наше деце која су јако интелигентна и борбена, за живот где год се налазе.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas