Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам типова људи које треба да ИЗБЕГАВАТЕ У ШИРОКОМ ЛУКУ: Токсични су и црпе вам енергију

Важно је да људи са којима проводите време утичу добро на вас

1691487591_shutterstock_2210733553.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте икада имали посла са неким после кога се увек осећате исцрпљено? Или можда имате пријатеља који само прича о себи и мора да буде у центру пажње?
Сви смо наилазили на „тешке“ људе, али шта ако су ове личности више од изазовних – шта ако су токсични људи?
Постоји читав универзум токсичних типова и били бисте изненађени када бисте сазнали како су вам неки од ових типова ближи него што мислите.

Припремите се да препознате позната лица у свом животу која нису само тешка за руковање, већ су и штетна по ваше благостање. Ево седам типова људи који су апсолутно токсични:

1. Егоцентрични тип који преузима сваку конверзацију

Овако изгледа разговор са самозаокупљеним саговорником:
Ви: „Управо сам имао ужасан дан на послу, осећам да ме мој шеф мрзи.“
Егоцентрик: „Знам тачно како се осећаш. Мени је у последње време исто јако тешко. Мој шеф се грозно понаша према мени. Иако ме је недавно унапредио и зарађујем много више новца, одговорности су тако тешке, разумеш? Потпуно сам исцрпљен.”

Једноставно речено, без обзира кроз шта пролазите, они пролазе кроз нешто горе. Они ће вас прекидати, привлачити пажњу на себе, а ви ћете се осећати као да вас нико није ни видео ни чуо у том разговору.

2. Рестриктивни манипулатор

Друга врста људи који су токсични у близини су рестриктивни манипулатори. Другим речима, људи који имају слом живаца сваки пут када немају контролу!
Вероватно сте наишли на неког оваквог; колега, родитељ, партнер или пријатељ који увек жели да се ствари дешавају на њихов начин. Сваки други начин је једноставно погрешан у њиховим очима.
И не стају на томе. Они не желе само да контролишу како радите ствари, већ желе да контролишу ваша мишљења, жеље и још много тога.
Рестриктивни манипулатор ће вас напросто угушити док се не ускладите са њиховим ставовима.

3. Емоционална пијавица

Познати и као емоционални вампири! Емоционалне пијавице су невероватно токсичне јер људе око себе остављају исцрпљене и преоптерећење.

Емоционалне пијавице вероватно држите у близини јер вам их је жао. Али у исто време, плашите се њиховог друштва. Они никада не нуде исту подршку коју дајете заузврат.

4. Стални центар хаоса

Познати као краљеви и краљице драме. Ако тражите сукоб, забаву и општу ужурбаност, ово су ваши људи. Баш као и емоционалне пијавице, ови људи ће вам исцрпети енергију својим бескрајним проблемима.
Стално ће вам долазити по симпатије и подршку. И ви им можете давати и савете и подршку али их они неће прихватити. Уместо тога, наставиће да понављају исте грешке. Они не желе решења. Не желе миран живот. Конфликт је за њих као дрога.
И то би било у реду када би све то задржали за себе, али нажалост, они имају тенденцију да увуку и све остале усвоју драму!

5. Лажов (сваки дан, цео дан, без разлога)

Да ли сте приметили како неки људи једноставно не могу да кажу истину? Ако не лажу, они улепшавају, преувеличавају или умањују важност ситуације.
Временом се осећате као да не можете да верујете ниједној речи која излази из њихових уста.
Али то није све – суочавање са лажовом може да вас збуни – понекад лажу о стварима о којима чак и није вредно лагати!
Њихове лажи могу имати штетне и штетне последице.

6. Булдожер

Ово је тип особе која ће вас срушити на земљу и прегазиће вас без освртања – воле да буду у праву и воле да их сви чују. Толико, да им је свеједно ко им је на путу. Када нешто желе, имаће то. Чак и ако боли оне око њих.
Булдожер тип ће користити тактике као што су:

  • Застрашивање
  • Претње
  • Ултиматуми
  • Омаловажавање

Тако они доминирају. Ако имате мишљење, Булдожер ће се борити против вас до последње речи да изнесе своју поенту.
Они имају тенденцију да виде друге људе као инфериорне - тако да је вероватно да вас овај тип личности третира као инферироног у односу на себе.

7. Завидни критичар

И коначно, прелазимо на завидног критичара. Несигурност и љубомора - лоша комбинација!
Ови људи воле да причају о другима. Они воле да суде. И још горе, они своју несигурност пројектују на све остале.
Знате како можете да погледат енајневинији снимак слатких мачића на Инстаграму а испод ће бити коментар неке особе која ће изјавити нешто потпуно пакосно. Е то је завидни критичар!
Они су тип пријатеља који ће рећи да ваш нови ауто није довољно кул. Или ће вам честитати на новом послу док у истом даху коментаришу како је штета што немате већу плату.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas